• Başkan Bozkurt: Dünyayı güzellik kurtaracak

  • 1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı. Esenkent Rıfat llgaz Açık Hava Tiyatrosu etkinlik alanına görkemli seremoni eşliğinde başlayan festival 4 gün sürecek.

    ESENYURT’TA 100 FARKLI DİL KONUŞULUYOR

    Açılış seremonisinde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu ilçeyi oluşturan vatandaşlarımızın çoğu Türkiye’nin değişik bölgelerinden. Yeniden hayata tutunmak, bir şeyler yapmak, kendilerini ifade etmek için buraya göçmüşlerdi. Fakat geçmiş yıllarda bu çok fark edilmedi. Birçok değişik kültürden insanın yaşadığı bir kent Esenyurt. Aynı zamanda dünyanın değişik bölgelerinden gelen farklı insanın yaşadığı bir kent. 100 değişik dil konuşuluyor Esenyurt’ta. Birçoklarına göre bu büyük bir problem ama bizim için büyük bir zenginlik. Biz bu zenginliğin festivallere dönüştürülmesinden yanayız. Karşımızdakini kendimize benzetmeden bu dünyada barış, kardeşlik ile yaşamak zorundayız. Hırslarımızı kontrol etmeliyiz. Daha çok üretmeliyiz. Bundan sonra Esenyurt; kültür, sanat, iyilik, güzellik, sevgi, hoşgörü ve üretimle ile anılacak. Zaten dünyanın önemli şehirlerinden birisi. Özellikle kültürel birikim açısından. Kendini ifade etmek isteyen herkesi destekleyeceğiz ve önünü açacağız” dedi.

    ESENYURT’TA 4 FESTİVAL OLACAK

    Konuşmasında birlik, beraberlik ve dostluk mesajı veren Bozkurt: “Esenyurt’ta Edebiyat ve Sanat festivali yaptık. Şimdi Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali’ni yapıyoruz. Bu bittikten sonra 7 Bölge 11 Renk Kültür Festivali’ni yapacağız daha sonrada dördüncü festivalimiz kısa film festivali yapacağız. Ama bizim için en önemlisi bu çünkü bu Esenyurt’ta yapılan ilk Uluslararası Festival. Çok küçük bütçelerle bu festivalleri yapıyoruz. Bir sanatçıya verilen paralarla bu festivalleri yapıyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Dünyayı güzellik kurtaracak” ifadesini kullandı.

    Konuşmasının ardından Başkan Bozkurt savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’yı temsil eden dansçılar sahneye çıkarak birlikte barış güvercini uçurdu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir