• Başkan Çalık: Vatan aşığı, Bayrak aşığı belediye başkanını iki, üç beğeni için milletin önüne atamazsınız

  • Beylikdüzü Belediyesi’nin ‘Çardak Altı Sohbetleri’ adı altında konuk ettiği HDP Beylikdüzü İlçe Başkanı Emrullah Şenyüz’ün TSK’nın sınır ötesi operasyonu ile ilgili sözleri, Beylikdüzü Belediye Meclisi’nde AK Parti Beylikdüzü Gurup Başkan vekili Tahir Abuş tarafından gündeme getirildi. Abuş’a sert tepki gösteren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: “Vatan aşığı, Bayrak aşığı belediye başkanını, bu milletin aşığı bir belediye başkanını sosyal medyada iki, üç beğeni fazla alacağız diye milletin önüne atamazsınız” dedi.

    İKİ ÜÇ BEĞENİ ALACAĞIM DİYE BELEDİYE BAŞKANINI MİLLETİN ÖNÜNE ATAMAZSINIZ

    Başkan Çalış mecliste yaptığı konuşmada: “Bu sorun topyekün milletin meselesidir. Ak Parti’nin de meselesidir.  Orda süremizi aşmışız. Programın moderatörlüğünü yapıyorum. Ben oradaki insanları kırmadan sözlerini hızlı hızlı bitirmelerini sağlamaya gayret ederken, o telaş içerisinde son iki dakikada söylenen birşeyden dolayı Vatan aşığı, Bayrak aşığı belediye başkanını bu milletin aşığı bir belediye başkanını sosyal medyada iki, üç beğeni fazla alacağız diye milletin önüne atamazsınız. Bu kim olursa olsun. Ben bütün arkadaşlarıma, sizin ilçe başkanınızada dost gözüyle bakıyorum. Sizede aynı şekilde” diye konuştu.

    TARİHLERLE CEVAP VERDİ

    Belediye başkanın hatada yapabileceği belirten Çalık: “Bizim anlayışımızda ne var? Bir hata da yapabilir belediye başkanı. Mevlana ne diyor “Gece gibi ol” siz ne yapıyorsunuz. O arkadaşımız ne yapıyor? Olmadı, yakışmadı. Bayrak ve Vatan aşığı bir adama bunu diyemezsiniz. Bende o zaman size bir kaç tarih sorarım. 21 Şubat 2015 hatırlıyor musunuz bu tarihi? Süleyman Şah türbesinin taşınması. 19 Ekim 2009 hatırlayan var mı? Habur Sınır Kapısına mobil mahkemenin kurulması. Ben her gittiğim yerde vatanı bayrağı konuşuyorum. Diyarbakırda’da, Edirne’de. Hiç bir yer çekinmem. Ama Habur’da mahkeme kurulurken ses çıkarmayanlar. Bana Vatan’da, Bayrak’dan dem okuyamazlar. 2019 seçimlerinde TRT’ye çocuk katilinin kardeşi çıkmadı mı? Bu memleket hepimizin. Bayrak ve Vatan sevgimi kimseyle yarıştırmam. Kimsenin Vatan ve Bayrak sevgisini küçümsemem. Biz yarın birlikte mücadelenin içerisine gireceğiz. Bu Vatan bizim. Bu topraklar bizim” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir