Şişli’nin günlük nüfusunun gelip geçenlerle 3 milyonu aştığını belirten Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçenin trafik ve parklanma sorununu bildiklerini ve çözümleri için de çalıştıklarını söyledi. Mecidiyeköy Meydanı’ndaki çalışmaya da değinen Keskin, çalışmanın kısa sürede biteceğini ve ikinci etabına geçileceğini, nihayetinde daha evvel kasvetli, beton yığını olan meydanın nefes alınabilecek, oturabilecek, herhangi bir sorunu olduğu zaman hem Büyükşehir hem Şişli belediyesinin irtibat noktaları olan bir yere dönüşeceğini söyledi. Keskin, çalışmanın ikinci etabında da Şişli Caminin karşısından Esentepe, Zincirlikuyu’ya kadar bir yaya yolu ve bisiklet yolu yapmayı planladıklarını da belirtti.
MEYDANDAN TAKİME DÖNÜŞLER 1 AY İÇERİSİNDE SONRA NORMALE DÖNECEK
Radyo Trafik gönüllü muhabirlerinden gelen soruları da yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı, metro çalışması bittiği halde eski haline getirilmeyen Mecidiyeköy Meydanı’ndan Taksim yönüne dönüşün de 1 ay içerisinde eski haline getirileceğini belirtti. Devamında da Halaskargazi Caddesi’nde bir düzenlemeye gidileceğini belirten Başkan Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Taksim Meydanına kadar olan Caddeler Halaskargazi ve Cumhuriyet caddesidir. Bu iki caddeyi de protokol yolu olarak Sn. Ekrem İmamoğlu’yla planladık. O caddeyi de dünyada ünlü caddeler arasına sokabileceğimiz, Şanzelize gibi ya da Londra’daki başka caddeler gibi hem oradaki esnaf kardeşlerimizi hem oradan hizmet alanları daha sağlıklı bir şekilde, geldiğinde oradan aldıkları hizmetten memnun kalmalarını sağlama, hem de oraya artı değer sağlamak, katma değer sağlamak içinde önümüzdeki süreçte bu aks üzerinde işlem yapılacak.”
OSMANBEY’E YENİ DÜZENLEME PANDEMİYE TAKILDI
Osmanbey’de yaşanan yükleme/indirme sorununun bölgede ciddi trafik sorunlarına yol açtığının hatırlatılması üzerine açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı, Meşrutiyet Mahallesindeki sorunun çözümü için pandemi öncesinde OTİAD (Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği) ile bir projeye başladıklarını ancak pandemi sürecinde projenin askıya alındığını söyledi. Keskin, projenin havaalanından bölgeye gelen yabancıların alışverişleri için düzenlemeler ve o bölgedeki iş sahibi insanların taşıma, mal indirme, bindirme durumlarını bir kurala koymak üzerine planlandığını söyledi. Hala konunun gündemlerinde olduğunu belirten Muammer Keskin, ”Bu yük indirme, bindirme konusunda bileşenlerle birlikte toplantılar yapıp o caddelerde, sokaklarda indirme, bindirme yerlerini yapıp, belli zaman diliminde işlerin belirli zaman dilimlerinde yapılmasını sağlamak düşündüğümüz bir iştir. Çalışmamız var, şu anda bir altyapımız var ama pandemi biraz engel oldu bunlara. Önümüzdeki günlerde çalışmamızı hızlandıracağız.” İfadelerini kullandı. Keskin ayrıca, bölgede bazı hafta sonları da perakendeci günleri yapmak istediklerini, bu neden bazı sokakları da kapatmayı düşündüklerini belirtti.
ŞİŞLİ VE OTOPARK SORUNU!
Radyo Trafik gönüllü muhabirlerinin ortak sorularından olan Şişli’nin geneline yayılmış park sorununa da değinen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçenin en büyük parklanma problemi yaşanan bölgelerinden olan Ergenekon ve Kurtuluş caddelerindeki sorunu bildiklerini söyledi. Keskin, bu bölgelere de hemen müdahale edeceklerini ve Dolapdere tarafında yapılan otoparkın hayata geçmesi ile birlikte bu caddelerdeki sorunun da büyük ölçüde ortadan kalkacağını ifade etti. Şişli’de yaşanan otopark sorununu kendisi de bir Şişli sakini olduğu için yakinen bildiğini ifade eden Keskin; “30 – 31 ayrı noktada vatandaşlarımıza otopark sorunu sözü verdik. Bunların 100 tane olan da var, 1000 tane olan da var. Şu anda söylediğim şey aşağı yukarı 2-3 bin otoparklık bir yer. Kuştepe, Yayla Mahallesi, Fulya ya da Esentepe’de ve Etfal Hastanesinin arkasındaki yerlere otopark yapılacak” dedi.
“BEN DÂHİL OTURDUĞUMUZ BİNALARI BİLMİYORUZ”
Şişli’de olası bir depremde çok büyük sıkıntılar olabileceğini, ilçenin yapı stoğunun oldukça eski olduğunun altını çizen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, kısa sürede bir değişim projesinin başlaması gerektiğini vurguladı. Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Komşularımı korkutmak istemem o yüzden yeniden değişim sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ediyorum. Bu değişimi sağlayamazsak korkarım ki ben dâhil birçok komşum oturdukları binaları ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Önemli bir deprem olduğunda o binalardan sağ salim çıkacağımız, çıkamayacağımız da belli değil. O yüzden biz biraz önce söyledim stratejik planı yaptığımızda hangi mahallemizde hangi sokakta deprem olduğunda kapanacak, araç girer mi giremez mi bileceğiz. Yine bizim deprem toplanma alanları diye gösterilen parklarımızda yine üzülerek ifade edeyim ki bu hizmetleri verecek konumda değiliz. Bizde kendi ekibimizle buralarda neler yapabiliriz, altyapısını oluşturmaya başladık. 2 yıldır Şişli’de biraz ekonomik sıkıntılarımız vardı onları düzlüğe çıkarttık. Şimdi bu pandeminin sıkıntılarını da atlatmaya çalışıyoruz. Çok sayıda hayırsever yurttaşımızın katkılarıyla hem komşularımıza hem belediyemizin bazı yapması gereken işleri bu dayanışma kültürüyle hallediyoruz.”
Şişli halkının en çok merak ettiği sorulardan birisi olan Şişli Etfal Hastanesi’nin akıbeti hakkında gelen soruları da yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı; “Burası aslında 100 dönümlük bir yer ama kaybede kaybede 36 dönüme gelmiş. Şimdi bizim burada mütevazı bir talebimiz var. –Geçen ayki meclisimizden de geçirdik- Uzatmaya da gerek yok. Hastane yeniden yapılsın, yerinde kalsın diyoruz. Bunun içinde başta sağlık bakanı olmak üzere, kaymakamın, valinin hepsini bilgilendirerek, buradan da ülkeyi yöneten mevcut hükümete sesleniyorum sizin aracılığınızla; bu komşularımızın taleplerini lütfen göz ardı etmesinler. Bizim ihtiyacımız, bölgenin ihtiyacı, ülkenin ihtiyacı.” İfadelerini kullandı.