• Başkan Türker: Siyasi şov yeri Kaynarca tarlaları değildir

    DSİ'nin araçları tarlalara girdi. Hasat yapan çiftçilerin ürünleri zarar gördü. Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, duruma sert tepki gösterdi. 

  • Kırklareli Kaynarca Beldesi’nde hasat yapan çiftçilerin tarlalarına DSİ’ye ait araçlar girdi. Duruma tepki gösteren Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, ‘Kaynarca çiftçimiz hasat yaparken, bütün traktörler, biçerdöverler arazide çalışırken daha tamamlanmamış Çayırdere Barajından , Pınarhisar’dan DSİ ye telefon ederek, sulama kanallarına su verdiren ve tüm çiftçilerimizi zora sokanları en yetkili makamlara şikayet ettik’ dedi.

    KAYNARCA SAHİPSİZ DEĞİLDİR

    Arazide mahsur kalan, biçerdöverler, saman taşıyan TIR ve kamyonları belediye iş makinelerini belediye ekiplerinin kurtardığını belirten Türker: ‘Greyder çalışması yaparak düzelttiğimiz tarla yolları büyük zarar gördü. Hiç bir şey bilmiyorsanız bilenlere sorun, hasat yapılırken bu işler yapılırmı, Çiftçimizin zaten morali bozuk, geçen yıla göre yarı yarıya mahsul aldı. Bir de böyle plansız, programsız iş olur mu? Kaynarca mücavir alanında Pınarhisar’lı 2 çiftçi sulama yapacak diye, Pınarhisar ‘dan DSİ ye telefon ederek hazır olmayan sulama sistemi ile su verirseniz, işte böyle onlarca çiftçimizi mağdur edersiniz. Çiftçilerimiz bu işten büyük zarar gördü. Daha biçemedikleri buğdayları ve ayçiçekleri etkilendi. Tarlaları çamur oldu. Siyasi şov yeri Kaynarca tarlaları değildir. Plansız, programsız iş yaparak bir çok çiftçimize çok büyük zarar verdiniz , Çiftçilerimiz şikayetlerini en yetkili kurumlara iletecekler. Biz de her zaman destek olacağız. Kaynarca sahipsiz değildir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir