• BAŞKANLARDAN OKUL SEFERBERLİĞİ

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eğitime verdikleri önemi işbirliği içinde, 1952 yılı yapımı Akalan İlkokulu’nu yeniden yaparak bir kez daha gösteriyor.

  • Eğitimin önemine her fırsatta değinen ve kendisi de 25 yıllık eğitimci olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile eğitime verdiği destekten dolayı “Okulcu Hasan” olarak adlandırılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün işbirliği içerisinde Akalan İlkokulu’nu yeniden yapıyor.

    Projenin her aşaması ile ilgilendiler

    4 derslik ve anaokulundan oluşan Akalan İlkokulunun oldukça eski ve eğitim öğretime uygun olmayan hale gelmesi nedeniyle Akalan halkının taleplerini geri çevirmeyen Belediye Başkanları, iki belediye arasında imzalanan protokolle okulun yeniden inşasını gerçekleştiriyor. Başkan Cem Kara ve Akalanlı birçok çalışma arkadaşı olması nedeniyle Akalan Mahallesi ile gönül bağı olduğunu her fırsatta vurgulayan Başkan Akgün, okulun yeniden yapımı konusunda projenin her aşamasını ince eleyip sık dokudu. Son aşamaya gelen projeyi önceki gün yerinde tetkik eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ekipleriyle birlikte Akalan İlkokulu’nu ziyaret ederek projenin son hali hakkında bilgi aldı. Son şekli verilen proje İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunularak onaylandı.

    Yıkımı Çatalca Belediyesi gerçekleştiriyor

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bugün de Akalan Mahallesi’nde Çatalca Belediyesi’nin hazırladığı kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası Belediye Başkanları yıkım ekibiyle birlikte Akalan İlkokulu’na geçti. Çatalca Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilmeye başlanan okul binası Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılacak. Okul çevre ve bahçe düzenlemesi yanı sıra öğrencilerin sosyal ve sportif aktivitelerini gerçekleştirecekleri alanlar Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanacak.

    Projemiz 2 yıl onaylanmadı

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün konuya dair, “Akalan Camisi’nin açılışında Cem Başkanımla benim yanıma gelen Akalan halkı, okulun çok eski olduğunu ve yeterli olmadığını bu nedenle yeni bir okul yapılmasını istediklerini ama bugüne kadar Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılamadığını bize bildirdiler. Bizde bunun üzerine birlikte buraya bir okul yapma kararı aldık. Bu kararı verdikten sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü projemizi yaklaşık 2 yıl geciktirdi. Bu okul 1,5 yıl önce açılmış olacaktı ama maalesef İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projemizi 1,5-2 yıl gecikmeli olarak tasdik edilmesi sonucu ancak bugün 6 Temmuz 2017’de inşaatına başlayabiliyoruz. İlkokul, ortaokul ve anaokulundan oluşan bir okulu Çatalca ve Büyükçekmece Belediyesi olarak birlikte yapacağız ve Milli Eğitime teslim edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

    Duayen başkanımıza teşekkür ediyorum

    Akalan Mahalle’sinde yeni bir okul binasına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, mahallenin tek okulunun, ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini ve yapı olarak da oldukça eski olduğunu belirterek ihtiyaç duyulan okulun yapılması için bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözlerinde, “Ben Hasan Başkanıma öncelikle Çatalca ve Akalan adına teşekkür ediyorum. Buraya camii açılışına geldi ve bir yatırım sözü verdi. Bir takım engellemeler nedeniyle bugüne kadar yıkımı mümkün olmamıştı, bugün amacımıza ulaşıyoruz. Okul çok hızlı bir şekilde yapılarak eğitim öğretim dönemine yetiştirilecektir. Ben Çatalca ve Akalan halkı adına değerli duayen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha öncede tarımda, sosyal ve kültürel yaşamda ortak projeler yapmıştık. Eğitim alanında da bu projenin gerçekleştiriliyor olması beni çok mutlu ediyor. Okulumuz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

    Okulun adı Akalan Atatürk İlkokulu olacak

    Belediye Başkanları nezaretinde yıkımına başlanan Akalan İlkokulu’nun 8 derslikten oluşacağı aynı zamanda kütüphane ve bilgisayar odası gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel donanımlara sahip olarak yapılacağı belirtildi. Okulun 09-Eylül- 2017’de düzenlenecek törenle Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından Akalan Atatürk İlkokulu adıyla açılacağı ve eğitim öğretim yılına başlayacağı ifade edildi.

    Başkanlar minik öğrencilerle sohbet etti

    Belediye Başkanları okullarının yıkımını seyretmeye gelen Akalan İlkokulu öğrencilerinden Nazay ve Nehir’le yakından ilgilenerek uzun süre sohbet ettiler. Başkan Akgün çocukların ailelerinin de kabul etmesi durumunda bu öğrencilerin Mimaroba Batıkent Koleji’nde %50 bursla okuyacakları sözünü de verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir