• Beylikdüzü Belediyesi öğrenciler ile hayırseverler arasında köprü olacak

  • Beylikdüzü Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti. Meclis konuşmasına, Şubat ayında şehit düşen askerleri rahmetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, devam eden Rusya-Ukrayna savaşını da kınayarak barış temennisinde bulundu. Meclis konuşmasında ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen Başkan Çalık, “Hayat pahalılığı gençlerimizin eğitimden kopmalarına yol açıyor. Ülke nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan üniversite öğrencileri, büyük bir kıskacın içindeler. Gençlerimizin eğitiminden hepimiz sorumluyuz, sorunlarına çözüm üretmekle yükümlüyüz. Beylikdüzü’nde 2014 yılından bu yana öğrenci burs programını yürütüyoruz. Son 3 yılda 2 bin 500 öğrenciye burs verdik. Şimdi bu programın kapsamını biraz daha genişleterek ‘Yarına Umut Hareketi’ni başlatıyoruz. Bu projeye ilk olarak Beylikdüzü Belediyesi’nin müdürlükleri iştirak etti. Ciddi manada bir bursu kendi müdürlüklerimiz vermeye başladı. Yol arkadaşlarıma bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile hayırseverler arasında köprü olacağız. Bu zor günlerde, Beylikdüzü’nde tüm kesimlerle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bu dönemi belediyemizin çözüm odaklı yaklaşımıyla ve ilçemizde dayanışmayı büyüterek atlatacağız.” ifadelerini kullandı. Çalık, Kara Kış Seferberliği kapsamında ‘Beslenme Saati’ projesini de hayata geçirdiklerini hatırlatarak, “İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokula giden çocukları için beslenme çantası hazırlıyoruz. İlk adımını Gürpınar mahallemizde attığımız projenin devamında, 10 mahallemizde 650 çocuğa gıda desteği sağlayacağız.” dedi.

    Çalık: Tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz

    Konuşmasının devamında Beylikdüzü’nü daha da ileriye götürmek için yeni hedefler belirlediklerini ifade eden Başkan Çalık, “3 yıl önce Mart ayında “Beylikdüzü Hedef Büyütüyor” diyerek göreve geldik. Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlığında Beylikdüzü’nü modern bir kent görünümüne kavuşturmuştuk; kendisini İBB’ye uğurladıktan sonra, Beylikdüzü’nü daha da ileriye götürmek için kendimize yeni hedefler koyduk. Birdenbire hayatı kaplayan ve büyük bir belirsizlik yaratan pandemiye rağmen, hedeflerimize ulaşmaya koyulduk. Onlarca yeni hizmeti, tesisi, eğitimden sanata pek çok alanda yepyeni uygulamaları ve onlarca yeni parkı Beylikdüzü halkıyla buluşturduk. Afetlerin arttığı, deprem riskiyle yüz yüze olduğumuz bu kentte, güvenli, sağlıklı ve mutlu yarınlara kavuşabilmek için planlamayı ve katılımcılığı odağımıza koyduk. Beylikdüzü’nün bugününü ve geleceğini halkımızla beraber planlıyoruz. Üç yıldır olduğu gibi bundan sonra da Beylikdüzü’nde gençlerin, yaşlıların, çocukların, kadınların, ihtiyacı olan herkesin yanında olacağız. Sürdürülebilir, dayanıklı, yaşam kalitesi yüksek bir kent yaratmak için tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle ilgili önemli mesajlar verildi

    Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutlayarak eşitsizliklerden en çok etkilenen grupların başında kadınların geldiğini vurgulayan Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nde kadınların hayata eşit katılımını artırmak için istihdamdan iş atölyelerine ve kadın sağlığı desteğine pek çok alanda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadınların daha adil ve eşit bir kentte yaşamaları için azimle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Meclis konuşmalarının devamında Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ayşe Kubat ise gündem dışı söz alarak “Kadınlar, geçmiş dönemde yaşayan toplumlarda ikinci sınıf muamele görmüştür. Ağır işlerde çalıştırılmış, bir eşya gibi alınıp satılmış, baskı altında tutulmuş ve çoğu zamanda şiddete maruz kalmıştır. Kadınların haklarını engellemek o toplumu bitirmek demektir. Toplumun yapı taşı olan aileden başlayarak sağlıklı bireyler yetiştirmek onların elindedir.” şeklinde konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi Zeynel Abidin Yener ise kadın istihdamına dikkat çeken bir konuşma yaptı. Yener, “Kadınlar istihdam boyutunda imkânsızlıklarla ve zorluklarla karşı karşıyadırlar. Ancak Beylikdüzü Belediye Başkanımızın katkılarıyla belediyemizde kadına yönelik olarak yapılan pozitif ayrımcılıkta istihdam oranımız ülke ortalamasının üstündedir. Belediyemizde yüzde 37.50 oranla kadın müdür istihdamımız ülke standardının üzerindedir. Aynı şekilde başkan yardımcısı olarak bu oran yüzde 33.33. Kadın istihdamında kazanılan başarı nedeniyle sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Kadın eli değerse dünya değişir.” ifadelerini kullandı. Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 9 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir