• YÜZDE 70 TASARRUF SAĞLANDI

    Beylikdüzü Belediyesi, 123 adet 250 wattlık armatürleri, 90 wattlık armatürlerle ikame ederek parktaki aydınlatma kalitesini arttırırken enerji tüketiminde ise yaklaşık yüzde 70 tasarruf sağladı.

  • Çamlık Koruluğu’nda kullanılan eski sokak tipi aydınlatma armatürlerini, son teknoloji ürünü led armatürlerle değiştirerek enerji tasarrufu sağlayan Beylikdüzü Belediyesi, 123 adet 250 wattlık armatürleri, 90 wattlık armatürlerle ikame ederek parktaki aydınlatma kalitesini arttırırken enerji tüketiminde ise yaklaşık yüzde 70 tasarruf sağladı. Yeni sisteme uygun olarak takılan armatürlerin yanı sıra, aydınlatma için koru içerisine 350 metre ek kablo çekildi ve pano içi düzenlemeler yapıldı. Akıllı zaman saatleri de tasarruf ilkesine göre hayata geçirildi. Yeni aydınlatma sistemi ile ışıl ışıl bir görünüme kavuşan Çamlık Koruluğu, vatandaşlar için de daha huzurlu ve güvenli bir yürüyüş alanına dönüştü.

    “%70 Tasarruf Sağladık”

    Enerji kaynaklarının sınırsız olmadığı gerçeğini göz önünde bulundurarak ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak akıllı ve çevre dostu çözümleri hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan yeni aydınlatma sistemi, vatandaşlar tarafından da çok beğenildi. Kamu kurumlarında tasarrufun büyük önem taşıdığına dikkat çeken Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziya Duman, “Tasarruf, belediye olarak büyük önem verdiğimiz bir konu. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek  eskimiş, enerji sarfiyatı yüksek malzemeleri, daha kullanışlı ve enerji kullanımı düşük olanlarıyla değiştiriyoruz. Çamlık Koruluğu’ndaki düzenlemeyle enerji tüketimi, 3/1 oranda düşürülerek yaklaşık %70’e yakın elektrik tasarrufu sağlanmış oldu.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir