• BEYLİKDÜZÜ’NDE TARİH YAZDI

    Beylikdüzü Belediyesi 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları bir tarihi ağırladı. Ünlü Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı Çardak Altı Sohbetleri’nde Türkiye tarihinden örnekler vererek bu günleri değerlendirdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da son zamanlarda yaşanan olaylarla ve demokrasiyle ilgili değerlendirmeyi sorduğu Ortaylı, “Toplumların gerilim noktalarında uzlaştırıcı liderler lazımdır. Gerçek demokrasi ise bir hedeftir. Ondan önce kanun lazım” dedi. 

  • Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı, Beylikdüzü Belediyesi 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın Çardak Altı Sohbetleri’nin konuğuydu. Beylikdüzü’lü vatandaşların yoğun katılım gösterdiği söyleşide Ortaylı, Türk ve Dünya tarihinden ilginç örneklerle son ayların Türkiye’sini değerlendirdi. “Toplumların gerilim noktalarında uzlaştırıcı liderler lazımdır. Gerçek demokrasi ise bir hedeftir. Ondan önce kanun lazım” diyen Ortaylı, “Her toplumun yönetimi insanının talebine göre işler.” diye de belirtti.  Moderatörlüğünü Özge Uzun’un yaptığı söyleşide interaktif sohbetler de gerçekleşti.

    “Karışıklık yaratmak isteyenlere kulak vermemeliyiz.”

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 15 Temmuz’dan sonraki Türkiye’yle ilgili değerlendirme istemesi üzerine Ortaylı, “Kritik bir dönemdeyiz. Birbirimizle iyi anlaşıp, töleranslı olmalıyız. Karışıklık yaratmak isteyenlere kulak vermemeliyiz.” yanıtını verdi. Türklerin çok sabırsız bir millet olduğunu da belirten Ortaylı, hukuki kanundan daha da önemlisi umumi kanuna uyulması gerektiğine değindi. Söyleşide espriler yaparak konuklara keyifli ve bilgi dolu bir gece yaşatan Ortaylı’ya çiçek takdimi yapan ve teşekkürlerini ileten Başkan Ekrem İmamoğlu, bir kere de imza günü için konuk olma sözünü aldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir