• Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara normalleşme için müjdeli haberi verdi

    Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara corona virüsü hakkında açıklamalarda bulunarak eğer bu şekilde gidilirse Haziran ayının başında kurallarda küçük gevşetmelerin başlayabileceğini ifade etti.

  • Corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yazar Murat Çelik’e önemli açıklamalar yaparak müjdeli haberi verdi. Ateş Kara açıklamalarında 11-12 Nisan sokağa çıkma yasağı kararının ardından 10 nisan cuma gecesinin, olumsuz sonuçlarının tedirgin edecek boyutta görülmediğini ifade etti. Gazeteci Çelik ise Ateş Kara’nın açıklamalarını köşesine taşıdı.

    SEVİNDİREN HABER 

    Ateş Kara’ya “Sizin de telaffuz ettiğiniz bir ‘Mayıs sonu-Haziran başı’ takvimi var gündemde. “Böyle gidersek…” koşuluyla, geçerli mi o takvim?” şeklinde bir soru soruldu. Bunun üzerine Kara açıklamalarında “Geçerli bence. Eğer bu şekilde gidiyorsak, bizim Haziran başında artık kurallarımızda küçük küçük gevşetmelerimiz başlar.” ifadelerini kullandı.

    Bunun yanı sıra Ateş Kara “Normalleşme nereden başlar? Peki tedbirlerde ilk yumuşamayı nerelerde görürüz?” şeklidelki soruya da şöyle yanıt verdi:

    “Rakamlara, verilere bağlı bir konu bu. Gidişatımızı görüp ona göre karar verebiliriz.”

    NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

    Ayrıca Ateş Kara’ya “Normalleşme’den kastınız tam olarak nedir? Her şey bir anda 11 Mart öncesine dönecek değil sanırım…” şeklinde bir soru daha sorularak şu yanıt alındı:

    “Tabii ki öyle değil. ‘Normalleşme’ derken, bu basamak, basamak olacak. Mesela ne olabilir? Kafelerin açılması… Ama ilk etapta, oturup içmek değil de, içeceğinizi alıp gitmek şeklinde. Lokantaların belki açılması olabilir. Ama bu da nasıl olur? Kapalı mekanları değil de, restoranların açık kısımları olabilir ilk etapta… Masaların arasındaki mesafenin artırılması, 2 metre gibi olması… Bir masada oturan kişi sayısının sınırlandırılması gibi önlemlerle ancak…”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir