• Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Daha zor günler bizleri bekliyor

    Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamalarda korona vakalarındaki tehlikeli tırmanış ile ilgili uyarıda bulundu. Koronavirüs Bilim Kurulu sürece dair alınması gereken önlemleri ve adımları belirlediğini belirten Özlü, bu noktada kamu yönetiminin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

  • Salgındaki son durumu Ulusal Kanal’a anlatan Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, “Böyle giderse daha da zor günler bizi bekliyor demektir, artışlar devam ederse elbette bazı kısıtlamalar, sınırlamalar geri gelecektir. Kısıtlamalarla ilgili kararları kamu yönetimi veriyor. Biz bu süreçle ilgili alınması gereken tedbirlerle ilgili tüm basamakları, yapılması gerekenleri hazırladık var. Tavsiyelerin zamanlaması, kapsamı, dozajı kamu yönetiminin elinde. Büyükşehirlerde hastanelerde büyük yoğunluk var, kuyruklar var, test yaptırmak için ve yoğun bakımda durumu ciddi olan yatışlarda artış var” ifadelerini kullandı.

    Bulaş arttıkça daha fazla test kitine ihtiyaç olduğunu belirten Özlü, “Herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki günlerde daha kötü günlere evrilmemek için hiçbir şey yokmuş gibi tedbirleri göz ardı etmek doğru değil. Bu durum bizi üzüyor, sağlıkçıları daha çok üzüyor. Acaba bugün enfekte olacak mıyız korkusuyla çalışıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir