• Bilim Kurulu Üyesi Uyardı: Tek masaya oturmayın

    Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kurban Bayramı öncesi alışveriş merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğa karşı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. İlhan, kalabalık gruplar halinde gidilmesi durumunda, yemek katlarında tek masa yerine iki, üç masada oturmalarının riski azaltacağına dikkat çekti.

  • Uzmanlar, Kurban Bayramı öncesi alışveriş merkezlerindeki yoğunluğa ve bayramda yapılacak akraba ziyaretlerine karşı sık sık uyarılar yapıyor. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da, alışveriş merkezlerinde özellikle sosyal mesafe ve maske konularında çok özenli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

    İÇERİDE DE MASKE TAKIN

    İlhan yerinde uygulamalarla yapılması gerekenleri şöyle anlattı:
    Prof. İlhan, AVM’ye giriş kapılarında vücut ısısını ölçen kameraların ateş ölçerken maskeli/maskesiz girişleri de takip ettiğini, gerektiğinde uyarıda bulunduğunu ve bunun bir avantaj olduğunu; ancak her AVM’nin bu imkana sahip olmadığını bu durumda ziyaretçi ve çalışanların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

    RİSKİ AZALTMAK İÇİN…

    AVM içerisinde tüm hijyen çalışmalarının yapılması yanında ziyaretçilerin de kuralları ihlal etmeden ve sosyal mesafeyi göz ardı etmeden ihtiyaçlarını karşılamasının büyük önem taşıdığını ifade eden İlhan “AVM içerisinde dolaşırken önümüzde yürüyenlerle aramızda mesafe bırakmaya dikkat etmeli, buna uymayanları ise uyarmalıyız. Bu sayede riski azaltmış oluruz” dedi.

    YÜRÜYEN MERDİVENLERDE 3 BASAMAK ARA

    İlhan, yürüyen merdivenlerde 3 basamak ara bırakmanın ve sürekli temizlense de risk oluşturabileceğinden merdiven bantlarına dokunmamak gerektiğini ifade etti.

    ASANSÖRLERİ KULLANMAYIN

    TEK MASAYA OTURMAYIN

    Kalabalık gruplar halinde gelenlerin, yemek katlarında tek masa yerine iki, üç masada oturmalarının riski azaltacağına dikkat çeken İlhan ‘’Son dönem vakalarında aynı aileden hastalananların fazla olduğunu gözlemliyoruz. Vatandaşlarımız ailemden bana bulaşmaz diye düşünüyorlar, bu yanlış bir düşünce. Yemek yerken maskemizi çıkaralım, ancak yemeğimiz bitince muhakkak maskelerimizi takalım” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir