• “Biz Atatürk’ten; Çalar, Söyler, Anlatırız”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Biz Atatürk’ten; Çalar, Söyler, Anlatırız” etkinliği Atatürk sevdalısı vatandaşların yoğun katılımıyla belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

  • Belediye Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan ve Türk Halk Müziği sanatçısı Neslinay Çınar’ın düzenlediği etkinlikle Atatürk’ün ölümsüz anıları anlatılarak sevdiği şiir ve şarkılar seslendirildi.

    “Çanakkale ruhu Türk milletinin asil kanında mevcuttur”

    Duygu dolu anların yaşandığı gecede Büyükçekmecelilerle birlikte programı izleyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Çok güzel tiyatral bir tarih sunumu. Bu programı Türkiye çapında göreceksiniz. Ben bu işin arkasında duracağım. Sadece Atatürk’ü değil Cumhuriyet tarihinin tamamını devam ettiren diziler gibi bunu da devam ettirmemiz lazım. Çanakkale yarım adasına girdiğim zaman bütün vücudumun kimyası değişir. Çanakkale ruhu Türk milletinin asil kanında mevcuttur. Bu ruh bir şekilde yok edilmeye çalışılıyor. Çanakkale ruhu bizde var yeter ki bir kıvılcım olsun. Cumhuriyet ve tarih derslerinin çok asgariye indirilmesiyle tarih ruhu maalesef zayıfladı. Eğer gencimize, yaşlımıza herkese tarihimizi biraz sevdirerek anlatmak istiyorsanız proje ortaya çıkmıştır. Programı çok beğendim. Şiirler ve şarkılar yerine tam oturmuş.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir