• BKSM’DE büyük final

  • Cumhuriyet kutlamaları kapsamında 22 Ekim’de başlayan Sarıyer Belediyesi 2.Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kostüm defilesi, yarışma ve ödül töreni ile final yaptı . Yurt dışından Bulgaristan, Hindistan, KKTC, Moldova, Rusya, Sırbistan, Artvin; yurt içinden ise Aydın, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Hakkari, Hatay’ın katıldığı gecede renkli anlar yaşandı. Sarıyer’in farklı mahallelerinde bir hafta boyunca gösterilerini yapan ekipler, final gününde kostüm defilesi gerçekleştirdi. Defilenin ardından düzenlenen yarışma sonucunda Aydın ve Moldova birinci oldu. Programın sonunda tüm jüri üyeleri ve katılımcı ülkelere plaket verildi.

     USTA İSİMLER JÜRİDE 

    Yarışmanın jüri üyeliğini; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Emekli Eğitimci Tüm Kültür ve  Sanat Dernekleri Federasyonu Başkanı, Halk Oyunları Uzmanı İsmail Çelik, Devlet Halk Dansları Topluluğu Eski Genel Sanat Yönetmeni Orhan Şinasi Pala, Halk Dansları Uzmanı CIOFF Türkiye Seksiyonu Onursal Başkanı Halk Dansları Uzmanı Savaş Tuğsavul, İ.T.Ü. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı H. Gürhan OZANOĞLU, Sinema ve Tiyatro Yönetmeni, Halk Oyunları Uzmanı Mahmut Güner, Halk Oyunları Araştırmacısı Mesut Güner, İ.T.Ü. TMDK Eski Öğretim Görevlisi Halk Oyunları Uzmanı Ali Çavaz, İnşaat Müh. İTÜ. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı Ömer Işık, İ.T.Ü. TMDK. Eski Öğretim Görevlisi Araştırmacı H.Gürhan Ozanoğlu, Folklor Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Halk Oyunları Uzmanı Şevki Aksoy, Metalurji Müh. Kalkedon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, M.Nuri Kızıltan, İ.T.Ü. TMDK THO Bölümü Mezunu Öğretmen Şadiye Danacı, İ.T.Ü. TMDK THO Bölümü Mezunu Emekli Öğretmen Ağgül Erdoğan Sezer ve Halk Oyunları Eğitmeni- Araştırmacı Ali Metin yaptı.

    ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

    Performans gösterilerinin ardından mansiyon ve yarışma ödülleri sahiplerini buldu. Sarıyer Belediyesi Özel Ödülünü  Hakkari, Giysi Ödülü Edirne ve Bulgaristan, Müzik Ödülünü Eskişehir ve Hatay, Jüri Özel Ödülünü Kıbrıs, Halk Özel Ödülünü Hindistan alırken, misafir katılımcı Ankara ekibine de ödül verildi. Yarışma sonucunda ise Moldova ve Aydın birinci olurken, Sırbistan ve Artvin ikinci, Rusya ve Diyarbakır ise üçüncü oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir