• Bomba anket: İmamoğlu oylarını arttırdı

  • Avrasya Araştırma şirketi, 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

    Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 88’e yükseldi. Bu oran geçtiğimiz ayın aynı dönemlerinde yüzde 77,8’di.

    “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa ona oy verir misiniz?” sorusuna, “Kesinlikle oy vereceğim” diyenlerin oranında azalma, “Kesinlikle oy vermeyeceğim” diyenlerin oranında artış göze çarptı.

    YÜZDE 48 YAVAŞ, YÜZDE 48,6 İMAMOĞLU

    “Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?”” sorusuna “Erdoğan kazanır” diyenlerin oranı yüzde 29’da kalırken “Yavaş kazanır” diyenlerin oranı ise yüzde 44,5 oldu. Katılımcıların yüzde 15,4’ü “Ortada geçer””, yüzde 11,’i ise “Bilmiyorum” cevabını verdi.

    “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırlarsa hangisine oy verirsiniz?” sorusuna “Yavaş” yanıtını verenlerin oranı Nisan ayında yüzde 48 olarak ölçüldü. Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 30,5 oldu.

    Aynı soru İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de yöneltildi. “Erdoğan kazanır” diyenlerin oranı yüzde 28,2’da kalırken “İmamoğlu kazanır” diyenlerin oranı ise yüzde 43,3 oldu. Seçmenlerin yüzde 15,7’si “”Ortada geçer”, yüzde 12,8’i ise “Bilmiyorum” cevabını verdi.

    “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırlarsa hangisine oy verirsiniz?” sorusuna “İmamoğlu” yanıtını verenlerin oranı her geçen ay arttı. Nisan ayında Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 30,5 olurken, İmamoğlu’na oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 48,6 olarak ölçüldü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir