• Boş beleş adamsın sözleri üzerine Muharrem İnce Fatih Altaylı’yı bakın ne dedi

  • “Hakkında yazdığım yazıdan sonra epey bir zorlanarak da olsa Muharrem İnce ile görüştük” diyen Altaylı şunları kaydetti:

    O beni aradı ben uygun değildim, ben onu aradım o uygun değildi.

    “İki gün boyunca bir türlü konuşamadık.

    Sonunda Pazar günü konuşabildik ama o gün de Gara felaketi gündemdeydi, Muharrem Bey ile yaptığımız konuşmayı sizlerle paylaşamadım.

    Muharrem İnce kendisi ile ilgili yaptığım değerlendirmeye yanıt vermek için aramış.

    “Bana boş beleş adamdır demişsiniz” dedi gülerek.

    “Yok o kadar demedim. Derinliği yok dedim. Zaten sırf size de demedim. Dönemin modasına uygun olduğunuzu yeni dönem siyasetinde böyle çok siyasetçi olduğunu söyledim” dedim.

    Gülmeye devam etti İnce.

    “Vallahi Fatih Bey, nereden baktığınıza, kiminle kıyasladığınıza bağlı. Sizin sevgili dostlarınız Celal Şengör veya İlber Ortaylı ile kıyaslarsanız elbette boş beleşim. Ama beni alimlerle değil siyasetçilerle karşılaştırırsanız, onların hepsinden çok daha birikimliyim. Hepsi ile istedikleri her konuda oturur tartışırım. Eğitimim de, bilgi düzeyim de hepsinin üzerindedir” dedi.

    İkinci itirazı ise suçun bireyselliği üzerine yaklaşımına yaptığım eleştiriye oldu.

    “Ya ben iyi anlatamadım ya da siz o bölümü kaçırdınız. Ben tam da sizin savunduğunuz gibi suçun bireyselliğini savundum ve bu ilkeyi kafanıza göre değiştiremeyeceğinizi söyledim. İktidara eleştirim şuydu, ‘İşinize geldiği zaman suç bireyseldir diyerek bir FETÖ’cünün kardeşini büyükelçi ya da FETÖ’den tutuklu birinin kardeşini Bakan yapacaksınız. İşinize geldiği zaman da tutuklu birinin eşini, eşinden dolayı suçlayacaksınız’ dedim. Sizin de iki yazınızda savunduğunuz buydu zaten. Ben de sizinle aynı fikirdeyim” dedi.

    Muharrem İnce, “CHP oylarımı bölmez ise seçimi kazanırım” sözleri ve müthiş özgüveni ile beni çok da güldürdü.”

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir