26 Temmuz 2024
  • Buket Pide yeni yerine taşındı

  • Büyükçekmece’de 36 yıldır hizmet veren ve namı tüm İstanbul’a yayılan Buket Pide yeni yerine taşındı. Görkemli bir şekilde açılışı gerçekleşen Buket Pide Büyükçekmece e-5 yan yol üzerinde hizmet veriyor.

    36 YILDIR DEĞİŞMEYEN LEZZET

    Trabzon Sürmene’de fırıncılıkla bu mesleğe başlayan Buket Pide’nin sahibi Cengiz Karabacak 36 yıldır Büyükçekmece’de hizmet verdiğini belirtti. İlk günden beri aynı pideyi yaptığını ifade eden Karabacak: “Buket Pide’nin hala aynı tatta kalması, lezzetinin değişmemesinin en büyük nedeni ilk gün nasıl pide yapıyorsak bugün de aynısı yapıyoruz. Biz pidemizin tanıdı bozmuyoruz. Kullandığımız peynir, kavurma, yağ hepsi aynıdır” diye konuştu

    İSTANBUL’UN HER YERİNDEN PİDE YEMEYE GELİYORLAR

    Buket Pide’nin yeni yerinin açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Buket Pide’yi dönemin Belediye Başkanı Ali Çebi ile birlikte 1987 yılında Büyükçekmece’de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Akgün: “Buket Pide’de sıraya girilirdi. Uzun kuyruklar oluyordu. İstanbul’un her yerinden pide yemeye insanlar gelirdi. Yıllardır hep böyledir. Özel olarak pide yemeye gelen vatandaşlar var. Değerli esnafımız, işinide mesleğini de bu güne kadar en güzel şekilde yapan değerli hemşerim ve dostum Cengiz Karacabak’ın yeni yeri hayırlı olsun. Büyükçekmece’mize hayırlı olsun. Allah güzel ve bol kazançlar nasip etsin” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir