• BURASI ŞEFKAT YUVASI!

    Yüzlerce deniz canlısını mumyalayıp, kurduğu müzede sergileyen Balıkçı Kenan Balcı, müzenin bahçesine bir de mini hayvanat bahçesi oluşturdu.

  • İlk aşamada bahçeye; 5 keklik ve 2 tavşan koyan Balcı, vatandaşa; ‘bakamadıkları hayvanları bu bahçeye getirebilecekleri’ çağrısı yapınca mini hayvanat bahçesi kısa sürede onlarca çeşit hayvanla dolup taştı.  

    Mumyaladığı yüzlerce deniz canlısını müzede sergileyen Balıkçı Kenan Balcı, müzenin bahçesini de hayvanat bahçesine çevirdi. Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde kurduğu müzenin yanındaki bahçede ilk aşamada birkaç tavşan ve kümes hayvanı beslemeye başlayan Balıkçı Kenan Balcı, vatandaşa sahipli ya da sahipsiz hayvanları bu bahçeye getirebilecekleri çağrısı yaptı. Mini hayvanat bahçesi vatandaşlardan büyük ilgi ve destek gördü. Mini bahçe, Balıkçı Kenan’ın çağrısına yanıt veren vatandaşların getirdikleri hayvanlarla tam anlamıyla dolup taştı.

    BAKIM VE KONAKLAMA YERİ GİBİ OLDU

    Balıkçı Kenan’ın çağrısı tatile çıkan vatandaş için de bulunmaz bir fırsat oldu. Tatil planı yapan vatandaşlar da minik dostlarını Balıkçı Kenan’ın kurduğu hayvanat bahçesine bırakırken, tesis tam anlamıyla hayvanlara bakım ve konaklama yerine dönüştü. Kimi vatandaş, sahibi tarafından kavanoz içine konulup yol kenarına terk edilmiş kaplumbağayı, kimi vatandaş ise yaralı bir martıyı, kimi vatandaş ise; tatile çıkarken evinde yalnız bırakamadığı kedi ve tavşanını Balıkçı Kenan’ın kurduğu hayvanat bahçesine getirdi.   

    HAYVANI SEVEN İNSANI DA SEVER

    Tüm bakımları Balıkçı Kenan tarafından karşılanan kümes hayvanlarının sayısı kısa sürede artarken, hayvanat bahçesi, her geçen gün yeni gelen küçük konuklarına kapısını açıyor. Kurduğu mini hayvanat bahçesine gelen herkesin mutlu olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “Önce hayvanları sevmek gerek. Hayvanları sevmeyen insanları sevmez. Vatandaşımızın, evinde bakamadığı, sokakta yardıma muhtaçken bulduğu, tatile çıkarken teslim edecek kimseyi bulamadığı anlarda aklında olduk. Çağrımıza kulak veren herkes burayı hayvan cennetine çevirdi” diye konuştu.

    BU HİZMETİ VERMEKTTEN MUTLUYUM

    “Tesislere gelip gezen herkesi mutlu görmek inanılmaz keyif verici” diyen Kenan Balcı, “Çocuklarımızın mutluluğu ayrıca görülmeye değer. Buraya gelenler hem müzeyi gezip mumya deniz canlılarını inceleyebiliyor hem de minik canlılarla keyifli anlar geçiriyor. Aileler burada çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayabiliyor. Çocuklarımız minik dostlarımızı dokunup sevebiliyor. Gelen gitmek istemiyor, buradan zor ayrılıyor. Özleyip de gelenler çok fazla. Böyle bir hizmeti vermiş olmaktan dolayı mutluyum” dedi. Kenan Balcı’nın kurduğu mini hayvanat bahçesindeki sevimli konuklar arasında; Keklik, bıldırcın, ördek, kaz, tavuk, hindi, tavus kuşu, kaplumbağa, tavşan ve sülün bu kümes hayvanlarından yalnızca bazıları.   

    img_4390

    img_4358 img_4385

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir