• Büyükçekmece Belediyesi farkındalık yarattı

    Büyükçekmece Belediyesi, her yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli etkinlikler düzenledi.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Birliği tarafından yollanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılım davetini kabul ederek ilçede çeşitli etkinlikler düzenlenmesi için talimatlar verdi.

    “Avrupa Hareketlilik Haftası” çerçevesinde düzenlenen bisiklet turuna da katılan Başkan Akgün, bisikletçilerle birlikte tur attı.

    Belediyenin tüm asansörleri kapatıldı

    Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yeni yapılan yollarda sadece yürüyüş yapan ve bisiklet süren vatandaşlara öncelik tanınacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bir ya da birkaç bölgeyi sadece yayalar, bisikletçiler ve toplu taşıma araçlarının kullanımına tahsis edeceğiz. Belediye binamızda asansör kullanımını durdurduk. Amacımız vatandaşlarımızı sağlıklı yaşama teşvik etmek. Amacımız ilçemizin sürdürülebilir ulaşım sisteminin gelişmesi ve kentsel hareketliliğin arttırılmasıdır. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda dikkatleri çekmek bakımından belediyenin içerisindeki asansörleri kapattık. Birkaç gün kapalı kalacak. Yaşlılar ve engelli vatandaşlarımızın için bir tanesini ayırdık. Sadece onlar kullanabilecekler” dedi.

    Belediye personeline bisiklet zorunluluğu

    Kentsel hareketliliğin arttırılması amacıyla vatandaşların özel araçlardan toplu taşımaya geçişlerini kolaylaştıracak kalıcı çözümler üretmeyi amaçlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bisikletin önemli bir ulaşım aracı olduğunu ve Büyükçekmece Belediyesi personelinin artık şehir içi ulaşımı bisikletle yapacağını belirterek şu açıklamayı yaptı; “Büyükçekmece Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bir ilke daha imza attık. Büyükçekmece Belediyesi’ndeki memurlar bugünden sonra, ilçe merkezinde resmi işlerimizi yapmak için; kaymakamlığa, vergi dairesine ve çeşitli kurum ve kuruluşlar arasındaki ulaşımını ya yürüyerek yapacak, ya da bisikletle yapacak. Bisikletleri aldık, belediyenin önüne koyduk” şeklinde konuştu.

    Bisiklet turu düzenlendi

    Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla vatandaşlar bisikletlerini kaparak farkındalık oluşturmak için Büyükçekmece Kordon Boyu’nda bisikletle gezinti yaptı. Bisikletleriyle gelen vatandaşların arasına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de bisikletine binerek sahil boyunca bisikletle sürüşünü gerçekleştirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir