• Büyükçekmece’ye toprak tahlil istasyonu kuruluyor

    2020 yılını “Tarım Yılı” ilan eden Büyükçekmece Belediyesi tarım sektörünün ve çiftçinin rekabet gücünün arttırılması için hayata geçirdiği projelere tüm hızıyla devam ediyor.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeşili önceleyen politikasının tarım kesimi adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un batısında kent tarım sistemi kültürünün yerleştirilmesinin Türkiye’de ses getireceğini söyledi.

    “Trakya Tarım Kooperatifi kurmayı hedefliyoruz”

    Büyükçekmece Belediyesi’nin 2020 yılı Tarım Stratejileri ve Projeleri başlığı altında gerçekleşen toplantısına katılan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Turan ve Tarım İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Sanem Argın, katılımcıları uygulanacak tarım politikaları konusunda bilgilendirdi.

    Tarımla ilgili politikaların uygulanması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem arz ettiğini söyleyen Başkan Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’un tarımla uğraşan kesimleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeşili önceleyen politikaları önemli bir fırsattır. İlk olarak Trakya Tarım Kooperatifi kurmayı hedefliyoruz. Hedefimiz çok yüksek ama önceliğimiz Büyükçekmece olmalıdır. Büyükçekmece ve Çatalca, Silivri gibi çevre ilçelerinde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın tarımdan beklentilerini ortaya çıkartmalıyız” dedi.

    Toprak Tahlil İstasyonu kurulacak

    Genç nüfusu da tarımla tanıştırmak istediklerini belirten Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “İlk yapmamız gereken iş bölgemizdeki tarım alanlarının analizini yapmak ve toprağın hangi tarım için uygun olduğunu tespit etmek olacak. Bunun içinde ivedilikle Toprak Tahlil İstasyonu kuracağız. Üretilen ürünlerin pazarlama ve satışı kooperatif aracılığıyla yapılacak. Kendi ürünümüzün satışını önce kendi bölgemizde daha sonra diğer ilçe ve illerde gerçekleştireceğiz. Koronavirüs nedeniyle tüm vatandaşlar toprağa yöneldi. Bahçesinde, balkonunda üretim yapmak isteyen vatandaşlara eğitim vereceğiz. Gençliğin de tarıma yönelmesi için merkezi yönetimin politika üretmesi gerekmektedir.”

    Toplantıya Yeditepe Üniversitesi Tarım İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Sanem Argın ve öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Turan, Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Sezgin Erçağ, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Büyükçekmece Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir