• ‘Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılından beri tek adım atamadı’

    Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Ak Parti grubunun raporun aleyhinde yaptığı konuşmaya yanıt veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mahalleler arasındaki hizmet farklılığı giderilememiştir çünkü Büyükşehir Belediyesi 2005’ten beri Tepecik, Türkoba, Celaliye, Kamiloba, Muratçeşme için bir tek adım atmamıştır” diye konuştu.

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının yasa gereği yerel seçimlerden 5 gün sonra yapılmak zorunda olduğunun altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kanuna uyarak dün beşinci günde meclis toplantısını yaptık. İlgili meclis üyesi arkadaşlarımıza bilgilendirme ve duyuru da yapmıştık. Belediye seçimlerinden sonra yapılması zorunlu olan toplantıyı bugün tamamlamış olacağız” diyerek meclis oturumunu açtı.

    Yeni dönem için yapılan komisyon seçimlerinin ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin 2018 yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oylandı. Raporun aleyhinde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Sami Sertadım, Büyükçekmece’nin bazı mahallerinde hayata geçirilmeyen imar planları ve mahalleler arasındaki hizmet farklılıklarına yönelik eleştirilerde bulundu.

    CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Faaliyet Raporu lehine yaptığı konuşmada, geçtiğimiz dönemlerde yapılan hizmetler ve alınan kararların mecliste her iki parti tarafından uyum içinde gerçekleştiğinin altını çizerek; “Meclisler müzakere yeridir. Bu meclis İstanbul’da örnek bir meclistir. Bir dönem önce burada görev yapan CHP ve AK Parti meclis üyesi arkadaşlarımıza haksızlık etmeyelim. Meclisimiz örnek olmaya devam etsin” dedi.

    “Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılından beri tek adım atamadı”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin uluslararası ve ulusal alanda önemli başarılara imza atan örnek bir belediyecilik sergilediğini ifade etti. Akgün, AK Parti grubundan gelen eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Akgün şöyle konuştu: “Evet. Mahalleler arasındaki hizmet farklılığı giderilememiştir. Çünkü Büyükşehir Belediyesi 2005’ten beri Tepecik, Türkoba, Celaliye, Kamiloba, Muratçeşme için bir tek adım atmamıştır. Sadece seçim zamanları halkı kandırmışlardır aynı bu seçimde olduğu gibi. Tepecik merkezinin imar planlarını yaptık 1 Nisan’da yürürlüğe koyuyoruz dediler. Bir belediye başkan adayı belediye meclisinin yetkisini kendi üzerinde toplayıp bu konuyu halkın teveccühünü kazanmak için meclisin iradesini yok sayarak, 1 Nisan’da Tepecik planlarını devreye sokuyorum derse burada bir arıza vardır. 2009 yılında da aynısını söylediler. 2014 ve 2019’da da aynısını söylediler bu planları Büyükşehir yapacak. Neden bizim hizmet yapmamızı engelliyorsunuz ey Büyükşehirliler? Neden halkın ve ilçe belediyesinin önünü kapatıyorsunuz? İstanbul’da en önemli ilçelerin başında Büyükçekmece gelir. Bir akciğer korunmalıdır aynen Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi. 2018 yılı faaliyet raporunda emeği geçen bütün arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediye çalışanlarına, kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”

    Komisyon üyeleri seçildi

    Meclis toplantısının son oturumunda yapılan oylamada Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP’den Ahmet Şahin ve Eren Savaş, AK Parti’den Ahmet Küçük seçilirken İmar Komisyonuna CHP’den Tarık Erdoğan ve Savaş Bilik, AK Parti, Şiyar Hasbayram seçimdi. Ayrıca mecliste Ulaşım ve Trafik Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sanat Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Tarife Komisyonu, Harita Komisyonu, Dezavantajlılar Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Temel Haklar Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, Göç ve Yabancılar Komisyonlukları için üye seçimleri yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi’ni Marmara Belediyeler Birliği, Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde temsil etmek üzere ise asil ve yedek meclis üyeleri seçildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir