• ÇAKMAKLI ÇÖP DEPOSU İSTEMİYOR

    Çakmaklı halkı Pazar günü, Muhtar Ercan Eski’nin önderliğinde bir basın açıklaması yaparak Çöp Depolama Alanının kaldırılmasını isteyecek.    

  • İstanbul Büyükşehir Meclisi’nden AK Partili Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile geçen Büyükçekmece İlçesi Çakmaklı Mahallesine yapılması planlanan Çöp İstasyonu’na tepkiler devam ediyor. Mahalle Muhtarı Erkan Eski, İBB’nin karardan geri adım atmasını bekliyor.

    Büyükçekmece’nin Çakmaklı Mahallesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve Büyükşehir Meclisi’nden geçtiğimiz haziran ayında AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla geçen Çöp İstasyonuna,  mahalle sakinlerinin tepkisi sürüyor.

    İzin vermeyeceğiz

    Çakmaklı Mahalle Muhtarı Erkan Eski de haklı eleştirilerini Çöp İstasyonu’ndan vazgeçilinceye kadar sürdüreceğini söylüyor. Çakmaklı’nın tek Osmanlı Köyü olduğunu belirten Eski, 600 yıllık bölge Çakmaklı’nın çöplük alanına dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

    İlçedeki siyasilere seslenen ve işin ciddiyetini ortaya koyan Eski, Çakmaklı’ya çöp dökümü ile ilgili ilçe siyasetçilerini göreve çağırdı. Çakmaklı halkına karşı sorumlu olduklarını ve Çakmaklı’ya çöp döküldüğü zaman muhtarlık görevinden de istifa edeceğini açıklayan Eski, Çakmaklı’da bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

    Çakmaklı bedel ödeyecekse önce ben öderim

    Özelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan AK Partili Meclis Üyeleri’nin Çakmaklı’ya çöp dökmeye nasıl onay verdiklerini sorgulayan Eski şunları söyledi: “Benim siyasetle işim olmaz. Herkese Büyükçekmece’nin bütün siyasetçilerine çağrı yapıyorum, başta AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz, bu işe onay veren İstanbul Büyükşehir AK Parti Meclis üyeleri, bu işe nasıl onay verdiniz? Gelin burada anlatın Çakmaklı ’ya, tekrar söylüyorum benim bir gram siyasetle işim yok. Muhtar adayı dahi değilim, ama Çakmaklı için bir bedel ödenecekse en önce ben öderim.”

    Basın toplantısı yapacak

    Çakmaklı Muhtarı Erkan Eski,  26 Kasım Pazar Günü saat 15.00’da çöp toplama merkezi ilan edilen Kurban Pazarı’nın olduğu alanda mahalle sakinleriyle birlikte basın açıklaması yapacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir