• Çalık: Fuarda kadın emeği net bir şekilde görülüyor

  • 2019 tarihinde ilki düzenlenen ‘Craft İstanbul El Sanatları Fuarı’nın 2.si 6-10 Ekim tarihleri arasında Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı. Beylikdüzü Belediyesi’nin de ‘Sedefhane’ sanat atölyesi standıyla katıldığı fuar alanını eşi Zehra Çalık ile birlikte ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tüm standları gezerek görevlilerden sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. 130 katılımcı, 400’ün üzerinde el sanatları sanatçısı ve 10’un üzerinde ülkenin katıldığı fuarda ayrıca Endonezya da kardeş ülke olarak yer aldı.

    Çalık: Fuarda kadın emeği çok net bir şekilde görülüyor

    Fuarcılık anlamında İstanbul’da çok başarılı işlerin yapıldığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu vizyonla bu alanı kullanması çok önemli. Öncelikle emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Burada çok özel bir el emeği fuarını gezdik. Muhteşem bir fuar organizasyonu olmuş. Biz de Beylikdüzü Belediyesi olarak ‘Sedefhane’ ile katkı vermeye gayret ettik. Burada farklı alanlarda birçok stand mevcut. Birçok yörenin birçok kadın dayanışma kooperatiflerinin bulunduğu bir alan ve bir taraftan kadın emeğinin de çok net bir şekilde görüldüğü fuarı alanı. Kadının temas ettiği her alan değişiyor. Dolayısıyla çok güzel bir fuar alanı oluşturulmuş.” ifadelerini kullandı.

    Baydar: Bir sanat fuarında olmak her sanatçı için önemlidir

    Fuar alanında ziyaretçileri ağırlayan Sedefhane’nin kurucusu sedefkar Erdoğan Baydar standa gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirterek, “Şu anda Beylikdüzü Belediyesi adına sedefkar sanatçısı olarak faaliyet gösterdiğimizden dolayı belediyemizin çatısı altında fuara katıldık. Sedefçilik sanatını biz her daim bütün ziyaretçilerimize anlatıyoruz ve sanatımızı hem bildirmek hem de sevdirmek anlamında çalışmaya gayret gösteriyoruz. Fuara gelen ziyaretçilere de her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz. Genel manada bir sanat fuarında olmak her sanatçı için önemlidir. Bizi yalnız bırakmayan başkanlarımıza ve tüm ekip arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Her sanatçı burada olmak ister, çünkü icra ettiği sanatı en iyi şekilde anlatabilecek olan sanatçının kendisidir. Bugüne kadar, her an icra etmekten keyif aldığım ve heyecan duyduğum sanatı yıllarca profesyonel iş yaşamı ile eş zamanlı olarak sürdürdüm.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir