• Çalık: Her projeyi Beylikdüzü Aklıyla yapıyoruz

  • Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Serhan Asker’in sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programına konuk oldu. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde gerçekleşen yayına Başkan Çalık’ın yansıra Tarihçi, yazar Sinan Meydan ve Grup Çığ katıldı. Meydan, 1950’den günümüz tarihine dair paylaşımlarda bulunurken Grup Çığ, başarılı yorumlarıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Sanat, müzik ve tarihe dair oldukça keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda ayrıca, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu’nun genç yetenekleri de sahne aldı.

    “Her projemizi Beylikdüzü Aklıyla yapmaya çalışıyoruz”

    Programda Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 4 Eylül Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’ni anlatan Başkan Çalık, “4 Eylül Sivas Kongre Binası’nın bir replikasını Beylikdüzü’nde yaptık. İstedik ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli kararlar aldığı bu mekanın atmosferini Beylikdüzü’nde hayata geçirelim. Binanın üst katında gençlik merkezi ve kütüphane ile etüt merkezi ve robotik kodlama atölyesi yaptık. Böylece çok aktif bir şekilde kullanılan bir merkez haline dönüştü. Her binayı gençlerin, çocukların ve Beylikdüzü’nde yaşayan komşularımızın çok aktif kullanmasını arzu ediyoruz. Yaptığımız işleri de bir çerçeveyle süslüyoruz. Buna da ‘Beylikdüzü Aklı’ diyoruz. Yüzyıl önce Atatürk bu ülkenin çok önemli kararlarını alırken bir akla, bir felsefeye yaslandı. Bizde burada her projeyi Beylikdüzü Aklıyla yapmaya çalışıyoruz. Beylikdüzü’nde yaşayan herkesin bu akılda payı var. 4 Eylül Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi bizim için de o ruhun yaşatılması adına, çocuklarımızın o atmosferi solumaları adına gerçekten çok önemli bir adımdı” ifadelerinde bulundu.

    “Beylikdüzü en güzel şekilde temsil ediliyor”

    Beylikdüzü’nde sanata, gençlere ve çocuklara öncelik veren bir hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını da belirten Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “2018 yılında yaklaşık 120 gencimizin olduğu Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO) kuruldu. 2022 yılı içerisinde 50 yetenekli gencimizle ise Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu’nu (BÇGK) kurduk. Gençlerin bu süreçte çok büyük emeği var ve Beylikdüzü’nü çok iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Bizde onur duyuyoruz. Gençlere bir söz vermiştim ve onlara özel bir bina tasarladık. Mimarisiyle de çok özel bir binayı onlara kazandırdık.  Müzik nefestir diyoruz ve bizim felsefemiz ‘Bugüne Nefes Yarına Umut’ olmak için bütün faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Gençlerde bu ülkenin teminatı ve biz geleceği gençlere emanet edeceğiz. Sanatla iç içe olmaları beni çok mutlu ediyor. Beylikdüzü, gençler sayesinde en güzel şekilde temsil ediliyor” şeklinde konuştu.

    “Gençlerin ikinci yüzyıla damga vuracağına yürekten inanıyorum”

    Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizde olduğuna da dikkat çeken Çalık, “Bu kadim toprakların muazzam bir kültürü var. Beylikdüzü’nde dört yıldır siyasetin içerisindeyim. Üretmek siyasettir. Gençlere hep şunu tavsiye diyorum. Mutlaka siyasetle ilgilenin mutlaka üretin, üreten insan aslında siyaset yapan insandır. Bugün siyasete kurban etmememiz gerekenler var. Gençleri siyasete kurban edemeyiz. Çocukları ve dezavantajlı gurupları siyasete kurban edemeyiz. Ben gençlere çok güveniyorum ve gençlerin bu ülkenin ikinci yüzyılına damga vuracağına yürekten inanıyorum. Yeniden bu ülkenin bütün değerlerini yazacağız. Yerel yönetici olarak, bizden sonrakilere yerel yönetim felsefesi bırakabilir miyiz? Bunun derdindeyim. Bizden sonra gençler bu ülkeyi daha güzel yarınlara hazırlayacaklar ona da yürekten inanıyorum” dedi.

    Beslenme saati uygulaması

    ‘Beslenme Saati’ uygulamasıyla bin 241 çocuğa beslenme çantası desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Çalık, “Ülkede yaşanan çok ciddi bir yoksulluk var. Birkaç tane olay beni çok etkiledi. Bir çocuğa ‘hayaliniz ne’ diyorlardı. Mutfakta daha fazla yiyecek olması hayalini kuruyordu. Bu derin bir travma. Kimsenin bu ülkenin çocuklarına mutfakta daha fazla yiyecek olma hayalini kurdurmaması gerekiyor. Beylikdüzü Belediyesi olarak 2022 yılının şubat ayından itibaren bin 241 evladımıza beslenme çantaları hazırlıyoruz. Öncelikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarından seçtik. O evlatlarımıza her gün beslenme çantalarını veriyoruz. Projemizi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğluyla paylaştım. Kendisi projeyi çok beğendi ve aslında bunun bir devlet projesi olması gerektiğini belirtti. Bu proje bizim, yerelin imkanları ile yaptığımız bir sosyal adalet projesi. Genel başkanımızın eşi Selvi Kılıçdaroğlu da bu projenin Türkiye’ye yayılması için öncülük yapıyor. 2023 yılının mayıs ayından sonra bu bir sosyal adalet projesi olarak bir devlet projesi haline gelmeli. Hiçbir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz” şeklinde konuştu.

    “Projemizi her belediyeye örnek olması için anlatıyoruz”

    Projenin geliştirilerek devam edeceğini de vurgulayan Başkan Çalık, “Bir hizmeti yapmak güzel ama nasıl yapıldığı daha hassas bir konu. Biz bu işi yaparken ne Beylikdüzü Belediyesi’nin ismini ne de başkanın ismini veya logosunu kullanmıyoruz. O çocuklar o beslenmelerin aileleri tarafından verildiğini bilsin. Bu projeyi her belediyeye örnek olması için anlatıyoruz. Her kentte yoksullukla mücadele eden aileler var. Biz projenin bütün inceliklerini paylaşırız ama reklam yapmadan yapacaksınız. Bu işin reklamı olmaz. Çocuklara vereceğiniz beslenme çantalarının hiçbir yerinde kurumunuzun adı veya logosu olmamalı. En hassas projelerimizden bir tanesi budur.” ifadelerinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir