26 Temmuz 2024
  • Çalık: Yeni dönemde uluslararası belediyecilik yapacağız

  • Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Çalık, gündeme dairde merak edilen soruları yanıtladı.

    ZOR BİR YAŞAMINIZ VAR

    Başkan Çalık, günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada, “Gazetecilere çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Her zaman basın emekçisinin yanında olmaya gayret ettik. Her ortamda da basın emekçileri bizi yalnız bırakmadı. Siz ne kadar faaliyet ortaya koyarsanız koyun, şayet bu faaliyetler doğru kanallarla vatandaşa ulaşmıyorsa yaptığınız işin çok kıymeti kalmıyor. Sizler iletişimin en önemli unsurlarından birisiniz. Sabahın erken saatlerinde başlayan mesainiz gece geç saatlere kadar devam ediyor. Zor bir yaşamınız olduğunun farkındayım. Allah daha özgür ortamlarda kaleminizi kullanmayı nasip etsin. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Çalık konuşmasının devamında ise başta afet alanında olmak üzere yapılan çalışmaları paylaştı. Basın mensuplardan gelen soruları yanıtlayan Çalık, programın sonunda basın emekçilerine hediye takdiminde bulundu.

    BEYLİKDÜZÜ DAHA DİRENÇLİ HALE GELECEK

    Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalık: “Beylikdüzü’nde yeni dönemde mahalle bazlı dönüşüm yapacağız. Beylikdüzü’nü daha güçlü ve dirençli hale getireceğiz. Kentel dönüşüme dair büyük bir hazırlık içerisindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yeni dönemde çoğunluğu aldıktan sonra imarla ilgilide düzenleme yapacağız. Beylikdüzü’ne sayısız projeler kazandırdık. Biz 47 saatte 5 dönüm park yaptık. Normalde 12 ayda yapılacak parkı 2 günde bitirdik. Kültür merkezleri, kreşler, meydan projeleri ve daha fazlası. Benim iddiam şu, göreceksiniz önümüzdeki dönem Allah nasip ederse kısmet olursa vatandaş da takdir ederse Beylikdüzü’nde uluslararası bir belediyecilik yapacağız” ifadesini kullandı.

    İZMİR’LE İLGİLİ TALEBİM YOK

    İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgilide soruları yanıtlayan Çalık: “Bir insanın tabii yaptıklarıyla anılması bir yere yakıştırılması güzel bir şey. Tabii ki hoşuna gider. Ruhuna hoş gelir. Bizi Beylikdüzü’ne yaptıklarımızdan dolayı büyükşehire yakıştırıyorlar. Hani insanların yakıştırmaları. Ama ben Beylikdüzü Belediyesi’ne tekrar aday adaylığı başvurumu yaptım. Başka bir yerde herhangi bir aday başvurup yok. Başka bir yerde bir niyet beyanımda yok. Benim Beylikdüzü’nde yapacaklarım var. Ama tabii ki Beylikdüzü ile ilgili takdirde parti meclisinindir. Partinin üst kurulları açısından baktığımızda hani öyle bir görev gelirse bakarız. Ama şu an öyle bir tebliğ, herhangi bir şey yok. Biz Beylikdüzü ile ilgili projelerimizi hazırlıyoruz. Projelerimizi insanların önüne sunacağız. Benim İzmir ile ilgili her hangi bir talebim yok” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir