• ÇANAKKALE’NİN İZLERİ SERGİLENDİ

    Avcılar Belediyesi Dr. Handan Toprak Benli’ nin öncülüğünde ‘Önce İnsan’ söylemi ile çalışmalarını sürdürüyor. 

  • Avcılar Belediyesi sosyal alanlarda, sanat ve spor alanında sürdürdüğü hizmetlerine kültür alanında da hız kesmeden devam ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur’ sözünün bilincinde hareket eden Avcılar Belediyesi; bu kapsamda Barış Manço Kültür Merkezinde kurduğu ‘Çanakkale Platosu’ müzesini Avcılar halkının beğenisine sundu.

    Çanakkale Seddülbahir Müzesinden getirilen, Çanakkale Savaşı’nın cereyan ettiği zamanlarda askerlerin kullandığı kaşıklar, çatallar, mermiler, mataralar, çeşitli madalyalar, savaşla ilgili belgeler, mermi kutuları, askerlerin giydiği ayakkabılar Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezinin ikinci katında sergileniyor.

    ANAFARTALAR KAHRAMANI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 

    Avcılar halkının yoğun ilgi gösterdiği ‘Çanakkale Platosu’; girişinde bulunan iki tane cansız manken askerle ziyaretçileri karşılıyor. Müzede, 18 Mart 1915’te Seyit Onbaşı’nın attığı mermi ile vurulan İngiliz ‘Ocean’ isimli gemide görev yapan bir askere ait olduğu belirtilen bir şapka da sergileniyor. Çanakkale Savaşı sırasında ağır yaralı oğlunu alnından öperek bırakan ve diğer yaralı askerlerle ilgilenen Doktor Kemal’in hikayesi ile 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in de hikayeleri yazılı olarak sergileniyor.

    Müzeye ait en etkileyici parçalardan biri ise birbiriyle çarpışmış mermiler; metrekare başına 6 bin merminin düştüğü Çanakkale Savaşı’nın en acı örneklerini sergiliyor.  1. Dünya Savaşı görmüş pamuktan yapılma ve el dokuması Türk Bayrağı’nın da sergilendiği ‘Çanakkale Platosunda’, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar Kahramanı olarak anılmaya başlaması da anlatılıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir