• ÇATALCA CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

    Çatalca Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 94’üncü yılı kutlamaları kapsamında Fener Alayı ve “Cumhuriyet” yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş saat 19.23’te Atatürk Anıtı önünden başladı.

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Çatalca’da büyük bir coşku ile kutlandı.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Çatalca Belediyesi tarafından Fener Alayı ve Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi. Kutlamalar çerçevesinde ilçenin dört bir yanı Türk Bayrakları ile donatılırken Çatalca Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan büyük yürüyüş, 94 metre Türk Bayrağı ve 94 meşale eşliğinde Çatalcalıların yoğun katılımıyla muhteşem görüntülerle gerçekleşti.

    Çatalca Cumhuriyet gibi ışıl ışıl parladı

    Cumhuriyetin ilan edildiği bu önemli günde binlerce kişiyi bir araya getiren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara muhteşem Fener Alayı yürüyüşünde Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap  Bozkurt, Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Üyeleri, Çatalca Muhtarları ve Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olan her yaştan binlerce Çatalcalı ile birlikte yürüdü. Çatalca al kırmızı 94 metre Türk Bayrağı ve meşalelerle Cumhuriyeti bir kez daha muhteşem bir şekilde kutladı, Cumhuriyet gibi ışıl ışıl parladı.

    Başkan Kara İzmir Marşı’nı söyledi

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Atatürk Anıtı önünden başlayan Fener Alayı eşliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Yürüyüşü ardından saatler 20.30’u gösterdiğinde ünlü sanatçı Murat Mermer’in konseriyle doruğa ulaştı.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sahnede İzmir Marşı’nı usta sanatçı Murat Mermer ve tüm Çatalcalılarla birlikte söyledi.

    Başkan Cem Kara bu özel anlarda yaptığı konuşmada Cumhuriyeti zorlu mücadeleler sonrasında kazanarak bizlere emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla andı. Başkan Kara sözlerinde, “Çatalca’nın, İstanbul’un, ülkemizin güzel insanları, hepinizi bir kez daha Cumhuriyete sahip çıkmanız dolayısıyla saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hepinizi kutluyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Nice Cumhuriyet Bayramlarında buluşmak dileğiyle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Onlar sayesinde bu coşkuyu yaşıyoruz. Onlar sayesinde bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bizler siz gençlerimizle, kadınlarımızla, analarımızla, bacılarımızla, çocuklarımızla Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları. Hepinize nice bayramlar, nice 29 Ekimler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı neşesi ünlü sanatçı Murat Mermer’in birbirinden güzel şarkılarıyla devam etti.

    dsc_2647_1024x678

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir