• ÇATALCA MECLİSİ TOPLANDI

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Başkanlığında toplanan Çatalca Belediye Meclisi, Temmuz Ayı toplantısında 2 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

  • Çatalca Belediye Meclisi 2017 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere 03/07/2017 Pazartesi günü Saat: 10:30’da Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Cem Kara yönetiminde gerçekleşti.

    Temmuz Ayı Belediye Meclisi’nde Gündem Maddeleri ‘ne geçilmeden önce AK Parti Meclis Grubu Başkanı Celalettin Sonkaya gündem dışı söz alarak vatandaşların geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutladı.

    Gündem Maddelerinden ilki olan “İlçe Belediyelerine Yapılacak Yardım” ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi okunarak oy birliği ile kabul edildi.

    Asfaltlama çalışmaları başlayacak

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuya dair yaptığı açıklama konuşmasında,” Geçen yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından Çatalca Belediyemize 4.146.810.92 + KDV ayni yardımda bulunulmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan 39 ilçeye yapılan ayni yardım tutarı geçen sene 200 milyon TL idi. Bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın 39 ilçeye toplam yardım tutarı 150 milyon TL’ye düşürüldü. Bu nedenle belediyemize de 3. 183. 514,15 + KDV tutarında bir ayni yardımda bulunulacak. Bunun % 80’i asfalt, yani bize yapılan hibe yardımın 2.546. 811,13 TL’si asfalt geriye kalan kısmı ise Park ve Bahçelerde kullanılacak 636. 700,83 TL değerinde malzemedir. Yapmış olduğu bu yardımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a ve karara oy birliği ile imza atan bütün Büyükşehir Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Geçen yıl özellikle Muratbey Mahallemiz ve Hallaçlı Mahallemizin asfaltlama işleri yapılmıştır. Bu sene ağırlıklı bir şekilde çöken ve bozulan alanlar öncelikli olarak asfaltlanacak ardından da Kabakça Mahallemizde tespitleri yapılan yaklaşık 15 bin ton asfalt serimi gerçekleştirilecektir. Bunun dışında gözden kaçan herhangi bir yer varsa tabii ki bunu da değerlendireceğiz. Bugün bu kararı aldıktan sonra İSFALT asfaltı bize ne zaman verirse o tarihten itibaren asfaltlama işlerine başlanacaktır” diye konuştu.

    Komisyona havale edildi

    İkinci Gündem Maddesi 18/10/2016 tarih onaylı 1/1000 Ölçekli Gökçeali Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifinin İmar Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara oturum sonunda vatandaşların gelecek Kurban Bayramlarını kutladı. Ağustos Ayının tatil olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cem Kara meclis üyelerine iyi tatillerde diledi.

    Çatalca Belediyesi’nin Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 5 Eylül 2017 Saat:10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir