• ÇATALCA ZABITASI KANTİN DENETİMİNDE

    Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, geleceğin teminatı çocukların kalite ve sağlık standartlarına uygun hizmet alması amacıyla okul kantinlerinde denetim yaptı.

  • Okulların açılmasıyla birlikte çocukların daha sağlıklı beslenmesi amacıyla Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ilçede bulunan okulların kantinlerinde denetim yaptı. İlçe genelinde rutin denetimlerin yanı sıra 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla harekete geçen Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Çatalca genelindeki okullarda hizmet veren kantinleri denetledi. Öğrencilerin daha hijyenik ve daha güvenli alış-veriş yapmaları için yapılan denetimlerde kantinlerin genel durumunun yanı sıra son kullanma tarihi, temizlik ve düzen gibi konular incelendi ve öğrencilerin sağlıklarını tehdit edebilecek unsurlar, mevcut yiyecek ve içecekler kontrol edildi.

    Denetimler devam edecek

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın da üzerinde titizlikle durduğu denetimlerde kantin sahiplerine, satılan ürünlerin hazırlık aşamasından, gıdaların kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirten ekipler, hizmetlerinde eksiklikler bulunan kantinlere uyarılarda bulundu. Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada her yıl yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul kantinlerinin kapsamlı olarak denetlendiği, yıl içerisinde rutin denetimlerinin sürdürüldüğü, bunun yanında yine ilçe genelinde denetimlerin devam ettirildiği belirtilirken öğrencilerin ve öğretmenlerin 2017-2018 öğretim yılı da kutlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir