8 Eylül 2024

Çatalca’da festival meşalesi 22’inci kez yandı

Çatalca’da festival meşalesi 22’inci kez yandı

Çatalca’da her yıl düzenlenen geleneksel Erguvan Festivali’nin 22’ncisi başladı. Festivalin açılışı, 27 Ağustos’ta Çatalca Millet Bahçesi sanat sahnesi önünden başlayan festival yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda festival ateşinin yakılması ile resmen başladı. Bir taraftan bando takımı çaldı bir taraftan ise yöresel kıyafetli roman kızları çeşitli oyunlar sergiledi. Ayrıca özel kıyafetli maskotlar da kortejde yer aldı.

Mehmetçik Meydanı’nda, Panayır konseptindeki alışveriş stantlarının açılış kurdelasını ise Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve ilçe protokolü tarafından kesildi. Festivalde kurulan stantlara gelenler ilgi gösterirken ilk günün konserinde şarkıcı Kıraç, Çatalca halkı ile buluştu.

BAŞKAN ÜNER’DEN FESTİVALE DAVET

Festivalde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: “22’ncisini düzenlediğimiz festivalimizin ilk gecesi. 7 gün boyunca bu alanda festivalimizi sürdüreceğiz. Bu festivalin en farklı özelliği ise burada panayır kültürümüzü de yaşatmasıdır. Sanatçılarımızın güzel seslerinden de faydalanmak istiyoruz. En önemlisi ise yöresel açıdan bu festivalde börek yarışmalarımız oluyor. Çatalca’nın yüzde 75’i Rumeli göçmeni olduğu için Börek Yarışması, Çocuk Emekleme Yarışması, Şık Pati yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenliyoruz. Çatalca; mavinin, yeşilin, doğanın bir bütün olduğu ilçedir. Bu ilçeyi de bu şekilde koruyup güzel festivaller yaparak sosyallik noktasında da halkımızla bir beraber olmayı amaçlıyoruz. Tüm Çatalcamıza festivalimiz hayırlı olsun diyor, bütün İstanbul’u Çatalcamıza davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

Festivalde ayrıca İrem Derici, Derya Bedavacı, Ekin Uzunlar, Köfn, Merve Özbey ve İbrahim Tatlıses’de sahne alacak

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir