• Çatalca’da Sıfır Atık projesi hayata geçti

  • Görev süresi boyunca sadece Çatalca’ya altın çağını yaşatan projeleriyle değil, sosyal ve kültürel etkinliklerle de bölgede örnek ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Başkan Mesut Üner’den çevre odaklı muhteşem bir yarışma projesi geldi. Bu keyifli bir o kadarda çevreci proje, ilçe halkında başta çevreciler olmak üzere büyük bir sevinç ve heyecan yaşattı.

    Aylar öncesinden Başkan Mesut Üner’in talimatıyla harekete Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ivedilikle çalışmalarına başladı. Proje kapsamında yarınların teminatı çocuklara ve gençlere çevreci bir bilinç sağlanması hedeflendi. Sıfır atık ortak paydasında ilerleyen proje bir yarışma haline getirilerek öğrencilerde ayrı bir motivasyon oluşturdu. Yarışmada dereceye giren okullar Başkan Mesut Üner tarafından ödüllendirileceği, öğrencilerde ayrı bir heyecan yaşattı. Çevre odaklı bu kıymetli çalışma için Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki okulları gezip, bilgilendirme toplantıları yaptı ve okullara yarışmayla ilgili afiş dağıtımı sağladı.

    Merkezinde yarınların teminatı çocuklar, gençler ve temiz bir çevre olan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Temiz bir çevre odaklı çalışmalarımız kapsamında, ‘’Sıfır Atık’’ hedefimizle lisanslı geri dönüşüm firmalarımızın katkılarıyla yarınlarımızın teminatı öğrencilerimizle birlikte okullar arası geri dönüşüm kampanyaları ve yarışmaları başlatıyoruz. 26.12.2022 – 31.05.2023 tarihleri arasında tekstil, elektronik, bitkisel atık yağ ve atık pillere kadar farklı kategorilerde yarışacak öğrencilerimizi, yarışmalar sonucunda ödüllendireceğiz. Temiz bir çevre odaklı proje çalışmalarımız kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki ekip arkadaşlarımız okullarımızı ziyaret edip, bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyor. Daha temiz bir Çatalca projemiz tüm halkımıza hayırlı olsun.’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir