29 Ocak 2026
  • Çatalca’da sözleşmeli nohut üretimi başlıyor: 230 dönüm alanda yerli üretim

    Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’in öncülüğünde, tarımsal üretimi güçlendirmeye yönelik önemli bir adım daha atıldı. Belediye iştirak şirketi ÇATBEL ile Çatalcalı 10 çiftçi arasında, 230 dönüm alanda nohut üretimini kapsayan sözleşmeli üretim protokolü düzenlenen lansman programında imzalandı.

    Çatalca’da sözleşmeli nohut üretimi başlıyor: 230 dönüm alanda yerli üretim

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen nohut tohumları, sözleşmeli üretim modeliyle doğrudan üreticiden alınacak. Böylece hem çiftçinin emeği güvence altına alınacak hem de yerel tarımda sürdürülebilir bir model hayata geçirilecek.

    Lansman programında konuşan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, Çatalca’nın bereketli topraklarında üretilen tarımsal ürünleri markalaştırmayı hedeflediklerini belirterek, bu üretimin “ÇATBEL Çatalca Cumhuriyet Çiftliği” markası altında değerlendirileceğini ifade etti. Başkan Güzel, “Çatalca’nın bereketini önce İstanbul’a, ardından Türkiye’ye ve dünyaya taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

    Yerel üretimin güçlendirilmesi, çiftçinin desteklenmesi ve tarımsal kalkınmanın sürdürülebilir hale getirilmesi adına önemli bir örnek olan proje, “Üreten Kent Çatalca” vizyonunun da somut bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

    Toprağın bereketini üreticinin emeğiyle buluşturduklarını vurgulayan Çatalca Belediyesi, tarım paydaşlarıyla birlikte kararlılıkla yoluna devam edeceğini bir kez daha ortaya koydu.

    Bir yanıt yazın