• Çatalcalı öğrenciler depremzedeler için soba üretiyor

  • Çatalca’dan deprem bölgesine ulaştırılacak yardım eli için ilk toplantı Çatalca Kaymakamlığı’nda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Başkan Mesut Üner ve ilçedeki mülki ile idari amirlerin katılımıyla koordinasyon toplantısı geçekleşti.

    DEPREMİN DAHA İLK SAATLERİNDE ÇATALCA HALKI YARDIM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

    İlçede gerçekleşen deprem yardım koordinasyon toplantısı sonrası ilçe halkına yapılan çağrı gerçekleşir gerçekleşmez, Çatalca halkı deprem bölgesine gerek ayni yardım gerekse nakdi yardım etmek için yardım noktalarına adeta akın etti.

    BAŞKAN MESUT ÜNER, DEPREM GÜNÜ ANINDA BÖLGEYE ARAÇ SEVKİ SAĞLADI

    Deprem bölgesine yardım koordinasyon toplantısı sonrası hemen harekete geçen Başkan Mesut Üner, ilçe halkına bir ve birlik olup yardım çağrısı yaptıktan sonra deprem bölgesine araç yardım konvoyu gönderdi. Başkan Mesut Üner tarafından deprem bölgesine depremin olduğu gün öğlen saatlerinde sevk edilen yardım araç konvoyunda; Vinç, Ekskavatör, Loader / Yükleyici, Kamyon, Greyder (Karla Mücadele için) , Kırıcı ve bu araçların sevk idaresini sağlayacak 20 çalışma ekibi 7/24 çalışmak üzere deprem bölgesine yolcu edildi.

    ÇATALCA’DAN DEPREM BÖLGESİNE DEPREM GÜNÜ GÖNÜL KÖPRÜSÜ

    Başkan Mesut Üner deprem bölgesine araç sevkini sağladıktan sonra, Afad gönüllüsü çağrısı sonrası bu çağrıya kayıtsız kalmayan Çatalca halkı adeta bu önemli yardım çağrısı sonrası deprem bölgesine sevk edilmek için ilçedeki toplanma merkezine akın etti. Yaklaşık iki yüz elli Çatalca halkı toplanma merkezlerine gelerek, deprem bölgesine Dualarla uğurlandı. Deprem bölgesine ilçe halkı yolcu edilirken Başkan Mesut Üner’in oldukça duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

    DEPREM BÖLGESİNE ÇATALCA’DAN İNSANİ YARDIM TIRI KONVOYU GERÇEKLEŞTİ

    Başkan Mesut Üner’in yardım çağrısı sonrası, Çatalca halkı yardım için yardım merkezlerine adeta akın etti. Deprem bölgesine yardım merkezlerinde toplanan gıda ve gıda dışı ayni yardımlar, yaklaşık yüz insani yardım tırlarına yüklenip Dualarla deprem bölgesine yolcu edildi.

    DEPREM BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI OLAN İÇME SUYU YARDIMIDA GERÇEKLEŞTİ

    Deprem bölgesinin en önemli ihtiyaçlarından biride içme suyuydu. Başkan Mesut Üner bu durumun çözümü için depremin ilk haftasında deprem bölgesine iki yüz elli ton su sevkiyatı sağladı.

    DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN HALK ÇATALCA’DA MİSAFİR EDİLMEYE BAŞLANDI

    Bölgeye yardım için gece-gündüz demeden mücadele eden Başkan Mesut Üner, bölgeye yardım etmekle de yetinmedi ve depremden etkilenen vatandaşları Çatalca’da misafir etmeye başladı. Depremzedeler, Çatalca Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Başkan Mesut Üner’in talimatıyla bizzat ziyaret edilip, varsa eksiklikleri giderildi. Çatalca’ya gelen depremzedelerle Başkan Mesut Üner’de bizzat görüşüp, ilgilendiği oldu.

    ÇATALCA’NIN NÜFUSU AZ AMA YÜREĞİ ÇOK BÜYÜK

    Deprem bölgesine sevk edilen ayni yardımlar analiz edildiğinde, İstanbul’un en az nüfuslu ilçesi olan Çatalca’nın yüreğinin çok büyük olduğu da ortaya çıktı. Başkan Mesut Üner’in deprem bölgesine sevk ettiği insani yardım tırlarında; 26 Bin Yorgan, Yastık, Yatak, Uyku Tulumu, Battaniye, 12 Bin Gıda Kolisi, 500 Bin Hijyen Paketi, 10 Bin Giyim ( Kıyafet, 295 Bin Medikal Maske, 80 Ton Yakacak Odun, 150 Bin Islak Mendil ve muhtelif yardım malzemeleri gönderimi sağlandı.

    İNSANİ YARDIM TIRLARIYLA BİRLİKTE TEKNİK EKİP VE EKİPMANLARDA DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

    Başkan Mesut Üner’in deprem bölgesine sevk ettiği insani yardım tırlarında, ayni yardımlar listesinde teknik malzemelerde bulundu. Bu teknik malzemeler bölgenin en çok ihtiyacı olan teknik malzemelerden oluştu. Bu anlamda depremin ilk haftasında deprem bölgesine; Jeneratör sistemleri, 15 Adet Karavan ve 3 Adet Minivan gönderimi sağlandı. Bu ekipmanlarla birlikte beş inşaat mühendisi de deprem bölgesine gönderildi.

    DEPREM BÖLGESİNE YARDIM İÇİN TEKNİK LİSELERDE SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ ve SOBA ile TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETİLDİ

    Başkan Mesut Üner’in çağrısıyla adeta seferberlik ruhuyla mücadele eden Çatalca halkı, Çatalca İmkb Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde deprem bölgesi için gece-gündüz demeden atkı, bere, polar, eşofman ve benzeri tekstil ürünleri dikimi sağladılar. Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise, deprem bölgesindeki çadırlarda halkın ısınması için soba imalatı yapıldı. Üretimler sırasında atölyeleri Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte ziyaret eden Başkan Mesut Üner, atölyelerde deprem bölgesi için alın teri döken ilçe halkına teşekkür etti ve desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

    BAŞKAN MESUT ÜNER DEPREM BÖLGESİNE ÇADIR KENT KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİYOR

    Depremin il saatlerinden bugüne kadar gece-gündüz demeden yapılan yardımları organize eden Başkan Mesut Üner, deprem bölgesine çadır kent kurulumu gerçekleştirme çalışmalarına başladı. Başkan Mesut Üner deprem bölgesine kurulacak ilk çadır kentin iki yüz elli çadırla Gaziantep İli İslahiye ilçesine kurulacağını açıklamasıyla birlikte, anında planlama toplantısı sonrası teknik ekip kurulum için deprem bölgesine sevk edildi.

    Depremin ilk haftası sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Ülkemizde dünya tarihinin en büyük ve en acı felaketini yaşıyoruz. Öyle asil bir milletiz ki tarih boyunca acılar bizi hiç yıkamadı. Aksine tarih boyunca acılar bizleri hep birleştirdi ve güçlendirdi. Bu gerçeğe böylesine acı bir tabloda bir kez daha şahit olduk. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çatalca’da çağrımızla birlikte tüm ilçe halkımız 7’den 77’ye deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımcı olmak için seferber oldu. Çatalca halkımız bir kez daha ne kadar engin gönüllü olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Deprem bölgemize her türlü tek ekip, ekipman, gıda ve gıda dışı malzemelerimizi yüze yakın insanı yardım tırlarımızla deprem bölgemize sevk ettik. Yetmedi deprem bölgemizde çadır kent kurulumu gerçekleştirmeye başladık. İstanbul’un en az nüfuslu ilçesi olmamıza rağmen, deprem bölgesine en çok yardım eden ilçelerden biri olduk. Bu birlik ve beraberlikle azda olsa acımızı hafifledi. Deprem bölgemize yardımlarımız asla bitmeyecek ve bölgede yaralar sarılana kadar devam edecek. Bu vesileyle depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza ise bir an önce sağlığına kavuşması için Dua ediyoruz.’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir