27 Temmuz 2024
  • ÇATALCA’NIN MİNİK SATRANÇ USTALARI

    Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda düzenlenen birbirinden farklı etkinlikler kapsamında, bu kez de minik satranç ustaları bir araya geldi.

  • Yarınımızın umudu çocuklarımızı geleceğe hazırlarken her açıdan donanımlı ve bilgi sahibi olmaları beden ve zekâ gelişimleri adına bütün imkânları hiç düşünmeden seferber eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatları doğrultusunda açılan kurslar eğitim öğretime ara vermeksizin devam ediyor.

    Usta oyunculara taş çıkaracak stratejiler ürettiler

    Çatalca Belediyesi Satranç Kursu öğrencileri satranç oyunundaki yeteneklerini düzenlenen turnuvada sergiledi. Kurs Eğitmeni Barış Polat önderliğinde yeni yılı “2018’e Merhaba Satranç Turnuvası” ile karşılayan minikler, hem yarıştı hem öğrendi. 25 – 27 Aralık 2017 tarihlerinde miniklere turnuva tecrübesi kazandırmak amacıyla düzenlenen satranç turnuvası hem çocuklar hem de veliler tarafından büyük bir ilgi gördü. Gelecekte katılacakları yarışmaların ön provası niteliğindeki 32 erkek, 18 kız öğrencinin katıldığı turnuvada minik oyuncular bir yandan moral depolarken, bir yandan da usta oyunculara taş çıkaracak stratejiler üreterek birbirleriyle yarıştılar.

    Büyük mücadele yaşandı

    Erkek ve kız kategorilerinde düzenlenen ve büyük bir mücadelenin yaşandığı turnuvada, ilk 3 dereceyi elde eden öğrencilere madalya ve çeşitli ödüller verildi. Turnuvada dereceler şu şekilde oluştu.

     Erkekler kategorisinde;

    1. Ertuğrul Talha Şahin
    2. Taner Vural
    3. Ata Tümer Güleç

    Kızlar kategorisinde;

    1.Ecem İyigün

    1. Aleyna Yıldırım
    2. Necibe Yıldırım

    Çocukların zihinsel gelişimine büyük katkısı olan Satranç Kursunda yeni yılda da turnuvalara devam edileceği belirtildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir