• ÇATALCASPOR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

    TFF 3.Lig 2.Grupta Play Off mücadelesi veren Çatalcaspor cumartesi günü deplasmanda Dersimspor’la oynaması gereken karşılaşma terör tehlikesi nedeniyle ertelendi.

  • Maç günü stada hareket eden Çatalcaspor’un yol güzergahı üzerinde kurulan 250 kiloluk bombalı düzenek son anda emniyet tarafından fark edilerek bölgeye operasyon yapıldı. Sarı Kırmızılı kafile de bu sırada durdurularak can güvenliği gerekçesiyle bölgede bekletildi. Teröristlerce yola döşenen bombalı düzenekler uzman bomba ekipleri tarafından imha edilerek olası bir can ve mal kaybının önüne geçildi. Bombalı düzeneğe metreler kala durdurulan Çatalcaspor kafilesi ise bir anlamda ölümden dönmüş oldu. Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren operasyon nedeniyle Çatalcaspor’un durumu hem Federasyona hem de maç temsilcisine bildirildi. Türkiye Futbol Federasyonu da yaşanan olağanüstü durum nedeniyle maç saatini 15.30’dan 16.30’a kaydırdı. Çatalcaspor saat 16.00’da maçın oynanacağı stada ulaşmasına rağmen emniyetten gelen yoğun istihbarat üzerine Çatalcaspor kafilesinin can güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle müsabakanın tatil edilmesine, ileri bir tarihte oynanmasına karar verildi. Alınan bu karar üzerine Çatalcaspor kafilesi de farklı bir güzergahtan otele geri dönerek gece 01.00 uçağıyla da Elazığ Atatürk Havalimanı üzerinden sağlıklı bir şekilde İstanbul’a dönüş yaptı. Federasyonun aynı gün diğer maçların oynanmasına rağmen Dersim- Çatalca maçının oynanacağı tarihe hafta içinde toplanarak karar vereceği, gerekirse TFF 3.Lig 2.Gruptaki Play Off Yükselme maçlarının da ileri bir tarihe kaydırılabileceği elimize ulaşan duyumlar arasında. Konuyla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonunun hafta içinde olağanüstü toplanarak karar vereceği, alınacak karar doğrultusunda büyük bir olasılıkla bu gruptaki Play Off Yükselme maçlarının da diğer gruplardan sonra yapılabileceği elimize ulaşan duyumlar arasında.

    Olayların ardından Çatalcaspor yönetim kurulu tarafından bir açıklama yayınlayarak şu ifadelere yer verildi “Bu saldırıyı düzenleyenler kim olduğumuza, kaç yaşında olduğumuza, nerede oturduğumuza, hangi politik görüşü benimsediğimize bakmaksızın hepimize karşı, tüm Türkiye’ye, milletimize karşı bir suç işledi. Birlik olmak ve birlikte kalmaktan başka seçeneğimiz yok. Bu ülkenin bütünlüğünü terörle bölebileceğini düşünenleri nefretle kınıyor, çok daha ciddi sorunların önüne geçen değerli emniyet güçlerimize bir kez daha teşekkür eder, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir