• CELAL GÜZELSES KÜÇÜKÇEKMECE’DE ANILDI

    Diyarbakırlı halk müziği üstadı merhum Celal Güzelses, Küçükçekmece’de anıldı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen programda, halk müziğinin sevilen sesleri Bedri Ayseli ve Ender Balkır, Celal Güzelses türküleri seslendirerek, usta sanatçıyı türküleriyle yad etti.

  • Başak İkiz moderatörlüğünde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Kuzugüden ve Besim Müftüoğlu’da katıldı.

     

    Aslen Diyarbakırlı olan Bedri Ayseli, Celal Güzelses’in nağmeleriyle büyüdüğü için şanslı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Onun yaşadığı döneme yetişemedim. Ama cenazesini hatırlıyorum. Çok kalabalıktı. Mekanı cennet olsun. Ona şark bülbülü ünvanını da Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Celal Güzelses’in sesinden ve musiki bilgisinden etkilenmiştir” diye konuştu.

    TÜRKÜLERİYLE ANILDI

    Ender Balkır ve Bedri Ayseli üstad Celal Güzelses’in ‘Bahçede Yeşil Hıyar, Yaş Destanı, Ağlama Yar’ gibi türkülerini seslendirerek, usta ismi Diyarbakır türküleriyle yad etti. Sanatçılara orkestrada Fuat İkiz, Kenan Elmas, Göktuğ Çelik, Yaşar Erdoğan ve Serkan Yıldız eşlik etti. Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Kuzugüden ve Müftüoğlu sanatçılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir