• CHP’li Avcılar Belediyesi 9 ayda 300 milyon tasarruf yaptı

    Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın emekçileri ile buluştu. Hançerli, “9 ayda çok Iş yaptık. Ayağa kalktık, şimdi koşma zamanı. Biz belediyeyi aldığımızda 1 milyar gibi bir borç vardı. Şimdi ise bu borcu 700 milyon liraya kadar indirdik’ dedi

  • Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla basın mensuplarıyla Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında buluştu. Programa Avcılar ve çevre ilçele de görev yapan, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.  Programda konuşan Başkan Hançerli önemli mesajlar verdi.

    BİZE MAZOT VERMİYORLARDI, ŞİMDİ FİRMALAR SIRAYA GİRDİ

    Avcılar’da belediye başkanlığı seçildikten sonra bir çok sıkıntının olduğunu belirten Hançerli: ‘6 ay cenaze aracı veremedik. Çok ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bunu İBB ve çeşitli belediyelerlerden temin ettik. Mazot alamıyorduk. Şimdi ise bize mazot vermek için firmalar sıraya giriyor. Bizim meselemiz Avcılar. Her türlü engel ve zorluğa rağmen 435 bin Avcılarlı ve siz değerli gazeteci dostlarımızla birlikte nitelikli, kaliteli, sorun çözen, hizmet üreten bir çalışma içerisinde olacağız’ dedi.

    2019 YILINDA ARTI VEREN TEK BELEDİYE

    Avcılar’da artık koşma zamanı vurgusunu yapan Hançerli: ‘Belediyeyi yaklaşık 1 milyar gibi bir borç yükü ile devraldık. Belediyemizin bütçesi ise 150 milyon lira. Reel gerçekleşen bütçemiz 170 milyon lira. Aldığımız borç yükünün  üzerine bir kuruş borç yüklemedik, aksine 2019 yılında artı verdik.  Geldiğimiz gün durumun röntgenini çektik ve bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Şu anda 700 milyonun altına düşen bir borcumuz var. Bir sürü alacaklıdan indirim yapmasını istedik. Çok ciddi bir gelişme kaydettik. Avcılar Belediyesi’nin geleceği parlak, önümüz açık. Çok başarılı bir 2019 yılı geçirdik. Bu 2020 yılının daha başarılı olacağının da göstergesidir. Açık ve net ifade etmek gerekirse bizden önce yapılan ihalelerde yapılan işi, bugün yarı fiyatına yaptırıyoruz. Yani 3 milyona yakınken yapılan işin masrafı bugün 1,5 milyonu geçmiyor. Biz Avcılarlı için çalışıyoruz’ diye konuştu.

    BELEDİYE BİNASI TAŞINIYOR

    Avcılar Belediye binasının şubat ayı gibi taşınacağını belirten Hançerli: ‘Belediye binamız depremde hasarlı olması nedeniyle geçici olarak taşınacağız. Yeni belediye binamız Ambarlı’da yer alan Olgun Yaşam Merkezi’nin binası. Burada yaklaşık bir sene gibi bir zaman içerisinde hizmet vereceğiz. Bu zaman içerisinde belediye binamızda inceleme yapılacak. Uzmanlar ya yenileyecek, yada güçlendireceğiz’ dedi.

    İMAR PLANLARI KOMİSYONDA BEKLİYOR

    Avcılar’in imar planlarını oy birliği ile Avcılar meclisinden geçtiğini belirten Hançerli: ‘Bizim ilçe meclisimiz 4 ay önce Avcılar’ın imar planlarını oy birliği ile meclisten geçirdi. İBB’de komisyona sevk edildi. 4 aydır komisyonda bekliyor. Önümüzdeki hafta planların geçmesini temenni ediyoruz. Avcılar’ın biran önce değişime ihtiyacı var. Avcılar’da yaşan vatandaşlarımızın Ak Partili meclis üyelerine, ilçe başkanlarına bu konuda baskı yapmalarını istiyorum’ şeklinde konuştu

    ÇALIŞAN GAZETECİ SAYISI AZALDI

    10 Ocak’ta gazetecileri ağırlayan Hançerli; ’10 Ocak Gazeteciler Günü’nde hemşehrilerimiz ve çevre illerdeki gazetecilerle buluşmuş olmaktan  son derece mutluluk duyuyorum. Umarım gerçekten 10 Ocak’ın bayram gibi kutlanacağı günler de gelir. Kahvaltıda yaptığı konuşmada basın mensuplarına seslenen Hançerli, “Işsizlikle ilgili bir değerlendirme yapılsa muhtemelen en yüksek işsizlik oranı gazetecilikte çıkacaktır. Özellikle son yıllarda teknolojinin gelişmesi sanki gazetecilerin lehine değil de aleyhine oldu. Çalışan gazeteci sayısı çok azaldı. Koskoca televizyon kanallarında çalışan muhabir sayılarının bir elin parmakları kadar olduğunu görünce insan şaşırıyor. Bu durum endişe verici” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir