• ÇOCUK HAKLARI ANLATILACAK

    Hizmet kapsamı çok geniş olan, her yaştan ve konumdan vatandaşın rahatlıkla yararlanabileceği donanıma sahip Beylikdüzü Belediyesi kütüphanelerinde çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

  • Her ay farklı bir konunun işlendiği “Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri” kapsamında Aralık ayı boyunca “Çocuk Hakları (Hakkın Var Çocuğum)” konusu işlenecek, program Özgecan Aslan Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

    Beylikdüzü Belediyesi Özgecan Aslan Kültür Merkezi Kütüphanesi bu ay çocukları çok anlamlı bir etkinlikle ağırlayacak. “Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri”nde Dünya İnsan Hakları Günü’nü de kapsayan bu ay içerisinde “Çocuk Hakları (Hakkın Var Çocuğum)” konusu ele alınacak. Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ile kurumsal işbirliği çerçevesinde, 3., 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak etkinlikte, çocukların gündelik yaşamları ile hakları arasında ilişki kurmaları, haklarıyla ilgili bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmak amaçlanıyor. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Yayınlarından “Hakkın Var Çocuğum” isimli kitap katılımcılara hediye edilecek.

    Belediye Hizmetleri de Oyunlarla Tanıtılacak

    Atölye çalışmasında “Çocuk Hakları” üzerine interaktif söyleşi yapılarak katılımcıların kendilerini özgürce ifade edebilmelerine imkan tanınacak. Ayrıca hak ve ödevler temalı eğitici kısa film gösterimi de yapılacak. Etkinlik esnasında Beylikdüzü Belediyesi hizmetleri ile ilgili bilgiler oynanacak oyunlar içerisinde paylaşılacak. Böylece bireyin, eğitim, katılım ve birlikte hareket, düşünce ve inanç özgürlüğü, kültürel ve sanatsal yaşama katılım, güvenli seyahat ve yaşam, adil bir dünyada güven ve barış içinde yaşam hakları ile farklılıklarıyla eşit olarak yaşama, bilgi edinme ve kütüphanelerden yararlanma hakları konuları işlenecek. Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri her ay konusu değişerek çocuklarla buluşacak. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar 444-09-39 numaralı hat üzerinden Çağrı Merkezi’ne sorularını yöneltebilir, program saati ve detayları öğrenebilirler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir