22 Kasım 2024
  • Çöpünü ayrıştır eğitime destek ol

    Çöpünü ayrıştır eğitime destek ol

    Sarıyer’in 38 mahallesini dolaşan ekipler, geri dönüşüm atıkları için her esnafın her mahalle sakininin kapısını tek tek çalıyor. Sarıyer Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha ve­rimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesini veya azaltılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; kâğıt-plastik-metal ve cam atıklar için mavi torbaların dağıtımı, mahallelerden bu dağıtılan torbaların dolu olarak toplanması, toplanan atıkların lisanslı ayrıştırma tesisine nakli gibi kapsamlı çalışmalar devam ediyor. Toplanan bu geri dönüşüm atıkları ile Sarıyer’de yaşayan 7 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine burs veriliyor.

    GERİ KAZANILABİLİR ATIKLARI YÖNETİYORUZ

    Sarıyer Belediyesi kent yaşamının ve doğanın korunması için öncü olacak çalışmalarına devam ediyor. Daha sağlıklı bir Sarıyer için emek veren ekipler; muhtarlıklar, marketler, semt ve yaşam evleri, ibadethaneler, siteler, hastaneler, okullar ve alışveriş merkezlerinde bulunan geri dönüşüm noktalarının yanı sıra ev ve iş yerlerinden toplanan atıkları geri dönüşüm tesislerine gönderiyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde evlerden iş yerlerine kadar uzanan çalışmalar ile hem çevre kirliliğinin önüne geçiliyor hem de elde edilen gelirle öğrencilere burs sağlanıyor.

    EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

    Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çalışan Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü her hafta mahalleleri ziyaret ederek hem geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor hem de geri dönüştürülebilir atıkların verdikleri mavi poşetlerde toplanmasını sağlıyor. Düzenli olarak mahallelerden toplanan atıklar ayrıştırma tesislerine iletiliyor. Bu yolla ev ve iş yerlerinden yılda 10 bin tona yakın geri dönüştürülebilir atık toplanıyor. Bu atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen gelir ile her yıl Sarıyer’de yaşayan 7 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine burs veriliyor.

    ÇEVRECİ BİNA ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI

    Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, tasarım sürecinden itibaren BREEAM kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, inşaat sürecindeki uygulamalarıyla “Very Good” sertifikasına adaydı. Yapım ve kullanım özellikleri ile Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası; “dünyanın yeşil sertifikalı bu büyüklükteki kamu binası” olma özelliğine sahip yapı, enerji ve su tüketiminde alınan tasarruf önlemleriyle işletme maliyetlerinde önemli oranda azalma sağladı. Sarıyer Belediyesi’nin ana hizmet binası, Yeşil Binalar Haftası’nda en prestijli ödül olan BREEAM Sertikası ile taçlandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir