• DESTAN YAZAN GÜREŞÇİLERİ CEM KARA KARŞILADI

    Başarı üstüne başarı kazanan Çatalca Güreş Takımımız, Kırkpınar'da madalyaları topladı. 657. kez düzenlenen Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden dönen Güreş Takımımız, Çatalca'ya 2 Şampiyonluk ve 2 Bronz madalya kazandırdı.  

  • Çeşitli boy ve kategoride 30 sporcu ile Kırkpınar’da ter döken Çatalca Güreş Takımımız, 13-15 Temmuz tarihleri arasında yapılan 657. Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ilk kez Çatalca’ya şampiyonluk gururu yaşattı.

    Spora ve sporcuya verdiği önemi her fırsatta dile getiren Başkan Cem Kara, şampiyon olan ve derece alan sporcuları makamında ağırladı.

    Başkan Cem Kara: Çok Gururlandım!

    Başkan Cem Kara, Çatalca’yı Kırkpınar’da temsil eden ve madalyalarla dönen sporcuları, ailelerini ve antrenörleri tebrik etti. Başarılarının devamını dileyen Başkan Cem Kara;  “Çocuklar yaptığınız iş, büyük bir iş. Ben 30-35 senedir Kırkpınar’ı takip ediyorum. Orada derece yapmak kolay değil. Bu işe devam ederseniz sizin için ciddi bir gelecek var. Yıllardır Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni takip eden biri olarak çok gururlandım. İnşallah bundan sonra bir sakatlık yaşamadan güreşlere devam ederseniz, sizin belinizi kolay kolay bükemeyecekler. Size inanıyorum ve sizi destekliyorum.” dedi.

    En Fazla Madalya Kazanan 2. Belediye Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz

    Çatalca’ya Kırkpınar’dan ilk altın madalyaları getirme başarısını göstererek Çatalca tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran güreşçilerimiz düzenlenen kortej ile Çatalca halkını selamladı. Alkışlar arasında Çatalca turunu tamamlayan güreşçilerimiz için Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Çatalca’da çocukların ve gençlerin spora yönlenmesinde ve büyük başarılar kazanmasında verdiği desteklerle önemli bir paya sahip olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara’nın katılımıyla gerçekleşen törene, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, sporcuların aileleri ve vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi.

    Kırkpınar İçin Hedef Başpehlivanlık

    Tek tek kürsüye çıkarak duygu ve düşüncelerini anlatan sporcularımız başta kendilerine desteklerini esirgemeyen Başkan Cem Kara’ya ve kendileri üzerinde büyük emekleri olan antrenörlerine teşekkür ettiler. Antrenörler Gökhan Akçen ve İlyas Demiroğlu ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya gönülden teşekkür ettiklerini belirterek, “Bizlere hiçbir şey görmeden inandı ve güvendi. Bugünleri yaşıyorsak önce rabbim sonra onun sayesindedir. Başkanımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bizlerde elimizden geleni yaptık, çalıştık, her sene üstüne koyarak devam ediyoruz. Sporcularımızı kutluyoruz” sözleriyle hedeflerinin bir gün başpehlivanlığı Çatalca’ya getirmek olduğunu dile getirdiler.

    Kırkpınar’da Bu Başarı Tesadüf Değil!

    Şampiyonlar için düzenlenen programa katılan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada yaptığı konuşmada; “Benim içinde son derece önemli bir gün. 657 senelik bir tarih Kırkpınar. 1980 yılında Edirne’de ben öğrenci olarak okumaya başladığımda üniversitede o yıldan itibaren Kırkpınar Güreşlerini hep takip ettim. Belediye Başkanı olduktan sonrada önce Gökhan Hocamı, İlyas Hocamı bulduk, onlar zaten bu işe gönül vermişlerdi, sonra çocuklarımızın çok değerli ailelerinin katkısı ile 657. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 2 tane altın madalya almak, 2 branşta da kürsüye çıkıp 3. olabilmek ve diğer sporcularımızın da orada mücadele edebiliyor olması, er meydanında kol bağlayıp güreş tutabilmesi çok önemli ve çok büyük bir başarıdır. Bu başarının gerçek mimarı her iki hocamız, çok değerli ailelerimiz ve çocuklarımızdır. “İnanmak başarının yarısıdır” bizlerde onlara karınca kararınca katkı sunmaya gayret sarf ediyoruz. Kutluyorum, tebrik ediyorum, Kırkpınar’ın ne olduğunu bilenler güreş sevdalıları bu konuyu çok iyi anlıyorlar. Ulusumuzun Kurtarıcısı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok sevdiği spor dalı güreştir.” dedi.

    Çatalca’yı temsil eden başarılı sporculara desteğin süreceğini belirten Başkan Cem Kara; “Onlar Kırkpınar’a tesadüfen gelip başarılı olmadılar. Kırkpınar öncesinde kimi 3 yıldır kimi 5 yıl kimi daha kısa süredir çok ciddi emek veriyor. Yaz kış demeden çalışıyorlar ve bizde onları arzu ettikleri Anadolu’nun dört bir tarafında yapılan güreşlere gönderiyoruz. Gerçekten büyük emek sarf ettiler, aileleri çok iyi biliyor. Çatalca’ya farklı bir gurur yaşattılar, umut ediyorum ki onlar bu alanda devam ederler, eğitimlerini ve sporu bırakmazlar. Onlar bu işe gönül verdiği müddetçe bizde onlara destek olacağız. Burada 2 tane Meclis Üyem var, Ayhan Yıldırım ve Cengiz Aydın. Biz aynı zamanda Güreş Birliği kurduk ve o Güreş Birliği’nin Çatalca Belediyesi olarak üyesiyiz. 2 Meclis Üyesi arkadaşımız bizi bu güreşlerle ilgili organizasyonlarda temsil ediyorlar. Kırkpınar’da 3 gün arkadaşlarımızda oradaydı, emek veren herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum.Güreşçilerimiz inşallah sakatlanmadan bu alanda güreşlere devam ederler ve başarılı olurlar, hepsine uzun ömür ve sağlık diliyorum, ailelerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

    Düzenlenen program, vatandaşlarımızın Kırkpınar şampiyonu sporcularımızla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir