• DİDEM ENGİN: EMEKLİLERİN FERYADINI NE ZAMAN DUYACAKSINIZ?

    TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, emeklilerimizin intibak yasası ve bayram ikramiyesini taleplerini yeniden hatırlatarak "Emeklilerimizin adalet talebini ve feryadını ne zaman duyacaksınız?" sorusunu AKP Hükümeti’ne yöneltti.

  • Emeklilerimizin hayat mücadelelerini Meclis konuşmalarında daha önce de pek çok kez dile getiren Didem ENGİN, “2000 yılı öncesinde emekli olanlar ile 2000 yılı sonrasında emekli olanların aylık hesaplama sistemleri farklı. Hâlbuki tüm emeklilerimizi kapsayan tek bir sistem olmalı. Bu nedenle intibak yasasını bir an evvel Meclis’ten geçirmeliyiz. Prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olan emeklilerimizin aylıkları da eşit olmalı” dedi.

    EMEKLİLERİMİZ ENFLASYON KARŞISINDA ÇARESİZ DURUMDA

    “Yıllarca çalışıp emek verip emekli olan vatandaşlarımız bu maaşlarla ayakta kalma mücadelesi verirken, enflasyon karşısında ceplerindeki para her geçen gün eriyor” diyen Didem ENGİN, emeklilerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

    EMEKLİYE KAYNAK YOK DİYEN AKP İŞİNE GELİNCE MİLYARLARCA TL’Yİ BULUYOR!

    Didem ENGİN, CHP’nin emeklilere yılda iki kez bayram ikramiyesi verilmesini öngören kanun teklifini hatırlatarak “Emeklilerimize bayramlarda birer maaş ikramiye verelim dediğimizde AKP kaynak yok diyor, ama işine gelince çok kolay milyarca TL’yi buluyor” diye konuştu.

    EMEKLİLERİMİZİN FERYADINI NE ZAMAN DUYACAKSINIZ?

    “AKP Hükümeti’ne soruyorum: Emeklilerimizin adalet talebini ve feryadını ne zaman duyacaksınız?” diye soran Didem ENGİN’e AKP grubundan yanıt gelmedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir