• DİDEM ENGİN’DEN HÜKÜMETE SERT UYARI

    TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, son günlerde yaşanan ekonomik gelişmelere değindi.

  • AKP’nin 15 yıllık tek başına iktidarının sonunda ülkemizin, ekonomik ve siyasi bir girdabın içine girmiş bulunduğunu vurgulayan Didem ENGİN, “Bu durumun yansıması olarak da zamların ve vergi artışlarının ardı arkası kesilmiyor. Sözde ‘devlet itibarı’ olarak nitelendirilen hesapsız ve kitapsız harcamaların faturası vatandaşlarımıza kesiliyor!” dedi.

    DOLAR 3.96 TL, AVRO 4.65 TL!

    “Diğer taraftan AKP’nin eğitimden, sanayiye, tarımdan dış politikaya varıncaya kadar tüm başarısızlıklarının sonucu olarak da döviz kurları aldı başını gidiyor” diyen Didem ENGİN, bugün itibariyle Dolar’ın 3.96’ya, Avro’nun 4.65’e yükseldiğini hatırlattı.

    AKARYAKIT FİYATLARININ %60’I VERGİLERDEN OLUŞUYOR

    Didem ENGİN, %60’ı vergilerden oluşan akaryakıt fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığını söyleyerek “Motorin fiyatı 5 liranın üzerine çıktı” dedi.

    “‘İtibardan tasarruf olmaz’ deyip faturayı vatandaşlarımıza kesenlere sesleniyorum” diyen Didem ENGİN, “Vatandaşlarımızın cebinden elinizi çekin! Vergiyle, zamla değil üretimle, sanayiyle, teknolojiyle ekonomimizi güçlendirecek politikalar geliştirin!” sözleri ile tepkisini gösterdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir