• Diyette Yenilmesi Sakıncalı Olan Besinler

  • Günümüzde kolesterol oranları yüksek besinlerin tüketilmesinin uzmanlar tarafından dikkatli bir şekilde olması gerektiği sık – sık vurgulanıyor. Siz de kan kolesterol düzeyinin yükselmesini etkileyen besin değeri yüksek gıdalardan uzak durarak kolesterol oranının yükselmesini engelleyebilirsiniz.

    Bu nedenle beslenmemizde doymuş yağ ve kolesterol oranı yüksek besinlere yer vermek yerine bu besinlerden uzak durmakta fayda vardır. Hatta diyet türleri araştırması yaptığınızda kolesterol oranı yüksek besinlerden uzak kalacak birçok yararlı diyet programının olduğunu görebilirsiniz. Bu kapsamda siz de kolesterol oranı yüksek besinlere göz atarak bu konuda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    • Tam yağlı süt, yoğurt ve peynirlerde kolesterol oranı yüksektir.
    • Tam yağlı etler, sucuk, salam, tavuk ve hindi derisinde de kolesterol oranı oldukça fazladır.
    • Yağlı gıdalar olarak kabul edeceğimiz kaymak ve tereyağında kolesterol oranı yüksektir.
    • Et suyu veya tavuk suyunda da kolesterol oranı yüksek değerler yer alır.
    • İçeriği bilinmeyen hazır gıdalardan uzak kalınmalı
    • Karides, midye, kalamar vb deniz hayvanlarında kolesterol oranı yüksektir.
    • Karaciğer, beyin, böbrek, işkembe fazlası ile kolesterol oranı yüksektir.

    Tüm bu besinler uzak durarak faydalı diyetler listenizi kendinizde oluşturabilirsiniz. Ancak bu konuda uzmanların hazırlamış oldukları birçok faydalı diyet listeleri mevcuttur. Hatta siz de hazır diyetler yerine size özel hazırlanmış ve faydası olacak diyet programları ile kolesterol oranı yüksek çıkmış ise programdan çıkmadan oranın düşürülmesini sağlayabilirsiniz.

    Kolesterol Diyetle 10 Gün İçerisinde Düşer

    Günümüzde birçok kolesterol oranı yüksek hasta çeşitli diyet programları ile bu oranı düşürmeye çalışıyor. Özellikle diyet yaparak yüksek kolesterol oranını düşürmek isteyenler programa sadık kalarak on gün içerisinde yüksek kolesterol oranını düşürebilmektedir. Bunun için mutlaka faydalı diyet programına sadık kalmak gerekiyor. Besin değeri yüksek besin tüketiminin önemli derecede azaltılması yüksek kolesterol oranının bir hafta ila on gün içerisinde önemli derece düşmesine yardımcı olacaktır. Bu konuda uzman takibi ve önerisi de bu sürenin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayarak sağlıklı bir yaşama merhaba demenize yardımcı olacaktır.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir