ALTIN 2.240,61-0,12%
BITCOIN 2023213-8,21%
19 Mart 2024
İstanbul
12°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Doğru makyaj yapmanın püf noktalarını öğreniyorlar

Doğru makyaj yapmanın püf noktalarını öğreniyorlar

Bağcılar Belediyesi’nin açmış olduğu Temel Makyaj Kursu’nda eğitim gören kadınlar, bir taşla iki kuş vuruyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, hem günlük hayatta kendi makyajlarını yapıyor hem de verilen sertifikalarla güzellik merkezleri, kuaför salonları gibi yerlerde çalışma imkânı buluyor.

ABONE OL
11 Ağustos 2022 23:35
Doğru makyaj yapmanın püf noktalarını öğreniyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağcılar’da kadınların ikinci adresi haline gelen Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde yaz döneminde de hizmet vermeye devam ediyor. Yaz kursları arasında en çok ilgiyi Temel Makyaj Kursu görüyor. Haftanın üç günü bir araya gelen kadınlar, Kuaförlük ve Cilt Bakamı uzmanı Gülümser Kılıç’tan günlük ve gece makyajı üzerine eğitim alıyor.

Pratik yaparak öğreniyorlar

Ellerine kalemleri, allıkları, fondöten fırçalarını alan kursiyerler, Kılıç’ın anlattıklarına uyarak makyaj yapmayı öğreniyor. Yüz anatomisi, hijyen, makyaj malzemelerinin kullanımı gibi teorik bilgiyi alan kadınlar, birbirleri üzerinde pratik yaparak doğru makyaj yapmayı en iyi şekilde öğreniyorlar.

Güzellik merkezlerinde çalışabilirler

Makyajda en büyük hatanın kişinin kendi cildini tanımaması olduğunu belirten Kılıç, “Öğrencilerimiz birkaç dersten sonra bugüne kadar yaptıkları makyajın yanlış olduğunu fark ediyorlar. Kendi yüz şekillerini ve ciltlerini tanıyıp ona uygun tonda ürünleri kullanmaya başlıyorlar. Kursumuzun iki faydası var. Burada aldıkları eğitimle hem kendi günlük ve gece makyajını yapıyorlar hem de elde ettikleri sertifikalarla güzellik merkezi, kuaför salonu ve televizyon kanallarında makyöz olarak çalışabiliyorlar. İsteyenler gerekli şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini de açabilir.”

Kılıç, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi binasındaki diğer sınıflardaki kursiyerlerin de kendilerinden doğru makyaj üzerine tüyolar aldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: