• DOKTOR BAŞKAN FARKINDALIK YARATTI

    Avcılar’da, meme kanserinde farkındalık oluşturulması amacıyla ilçe genelinde belediye tarafından Ekim ayı boyunca broşür dağıtılıyor. Avcılar'ın doktor belediye başkanı Handan Toprak'ta Merkez Mahallesi'sinde kadınlarla buluştu.

  • Avcılar Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında “Erken Teşhis hayat kurtarır” temasıyla başlattığı çalışma ile ilçe genelinde stantlar kurarak halkı bilinçlendiriyor. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ta Avcılar Merkez Mahallesi pazarında kadın vatandaşlara hastalıkla ilgili bilinçli olmaya davet etti.

    “Erken Teşhis hayat kurtarır” sloganıyla ilçe genelinde kadınlara erken teşhisin önemli ile ilgili bilgiler veren Başkan Toprak, Meme kanseri farkındayık ayı kapsamında pazarımızda kadınlarla buluştuk, meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve önlemler hakkında bilgi verdik. Tüm vatandaşlarımızı, erken teşhiste iyileşme şansının çok yüksek olduğu bu hastalıkla ilgili bilinçli olmaya davet ediyorum’ şeklinde konuştu.

    Avcılar Belediyesi tarafından dağıtılan broşürlerde; Meme Kanserine sebep olan nedenler, belirtiler, erken teşhiste muayene yöntemleri, meme kanserine karşı alınan önlemler, tarama ve test ile ilgili bilgiler içeriyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir