ALTIN 2.240,53-0,12%
BITCOIN 2084046-5,02%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Down Sendromu bireylere sürpriz

Down Sendromu bireylere sürpriz

Birleşmiş Milletler tarafından Down sendromuna yönelik toplumsal farkındalığı arttırmak ve bilinçlendirmek amacıyla her yıl 21 Mart'ta tüm dünyada kutlanan Down Sendromu Farkındalık Günü Kadıköy’de de unutulmadı.

ABONE OL
21 Mart 2021 17:15
Down Sendromu bireylere sürpriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla Kadıköy’de yaşayan down sendromlu bireylere sürpriz yaptı, bugünün anısına hediye götürdü. Hediyelerini alan bireyler şaşkınlık yaşadı, sürpriz yapan belediye personeline teşekkür etti. Down sendromunun bir hastalık değil genetik bir ‘farklılık’ olduğunun altını çizen aileler, erken ve sürekli devam eden bir eğitimle, down sendromlu bireylerin hayata rahatlıkla karışabileceğinin, bu farklılığın hayatın güzel renklerinden biri olduğunun altını çizdi.

Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı 47 oluyor. Down sendromlu bireylerde 21’inci kromozomun üç adet bulunması nedeniyle, down sendromu farkındalık günü her yıl 3. ayın 21. günü kutlanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: