• DÜNYA FESTİVALİNDE SEZON FİNALİ

    Yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı 19’uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, yabancı konukların Türk ezgilerine eşlik ettiği dansları ve muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

  • 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kapanışı havai fişek ve dans gösterisiyle sona erdi. Öncesinde Uluslararası Altın Köprü Halk Dansları Yarışması’nın son turu gerçekleşti. Yabancı konuklar geleneksel oyunlarını sergileyerek birbirleriyle yarıştılar.

    Serezli ve Aziz’e anlamlı ödül

    Ardından festival komitesi ve jüri üyelerine plaket takdimi yapıldı. Plaketleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, komite ve jüri üyelerine verdi. Kültür ve Sanat’ta Yaşam Boyu Başarı Ödülleri de festivalde sahiplerini buldu. Ünlü oyuncular Rutkay Aziz ve Nevra Serezli Kültür ve Sanatta Yaşam Boyu  Başarı ödüle layık görüldü.

    “20’inci festivalde buluşmak üzere…”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Festivalimiz dünyanın en iyi bilinen festivalleri arasına girdi. Bunu büyük Büyükçekmece ailemle, Büyükçekmece gençliğiyle, Büyükçekmece kadınlarıyla, Türk Folklor Kurumu ekibiyle, Büyükçekmece Belediyesi ekibiyle hep birlikte başardık. Hep birlikte kazandık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni hazırlamak üzere 1 Eylül tarihinden itibaren çalışmalara başlayacağız. Gelecek yıl 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde buluşmak üzere hepinize sevgi ile kucaklıyorum.

    Altın Köprü Halk Dansları 1’incisi: Slovakya oldu

    19’uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin kapanışı havai fişek ve dans gösterisiyle sona erdi. Öncesinde Uluslararası Altın Köprü Halk Dansları Yarışması’nın son turu gerçekleşti. Yabancı konuklar geleneksel oyunlarını sergileyerek birbirleriyle yarıştılar. Ardından jüri kararıyla farklı kategorilerde belirlenen 1’incilikler sahiplerine kavuştu. Altın Köprü Halk Dansları’nın 1’incisi ise Slovakya oldu.

    Finaldeki coşku görmeye değerdi

    Festivalin kapanışında ise “Live is Life” şarkısıyla yabancı konuklar sahnede, vatandaşlar ise amfi tiyatroda dans ettiler. Türk ezgilerinin çalınmasıyla da eğlence ikiye katlandı. “Erik Dalı” türküsüyle yabancı konuklar dans etti. Havai fişek gösterisiyle de festivalin bu yılki kapanışı gerçekleştirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir