• Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü korkulan açıklamayı yaptı

    Dr. Ghebreyesus, dünyanın bütün dengesini altüst eden koronavirüs hakkında, "Sizlere dürüst olacağım. Gelecekte eski normale asla geri dönüş olmayacak" ifadelerini kullandı.

  • Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhonom Ghebreyesus, koronavirüs salgını nedeniyle gelecekte eski normale geri dönüşün asla mümkün olmayacağını söyledi. İlk olarak Aralık 2019’da Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 650 binden fazla insan hayatını kaybetti, 16 milyon 300 binden fazla insan Kovid-19’a yakalandı.

    Umutları bitirdi

    Pandemi ilan edilen koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü’nden umutları bitiren bir açıklama geldi. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ghebreyesus, “Sizlere dürüst olacağım. Gelecekte eski normale asla geri dönüş olmayacak” ifadelerini kullandı.

    Cevabımız yok

    Öte yandan DSÖ’den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenmiş hastalara virüsün tekrar bulaşıp bulaşmayacağına ilişkin “tam bir cevabın” bulunmadığı, bu konuda araştırmaların “aktif şekilde” devam ettiği belirtilmişti.

    Aşı en erken 2021

    Bu arada Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci’den önemli bir açıklama geldi. Fauci, aşının koronavirüse karşı etkili olabileceğine inandığını ancak etkili bir aşının en erken 2021’de geliştirilebileceğini söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir