• Dünyanın kahve kültürünü yansıtan antika fincanlar hayranlık yarattı

    Büyükçekmece Belediyesi 19. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir sergiyle merhaba dedi. “Bir Zamanların Hatırına Tahsin Öztiryaki ve Hasan Gülbaran Koleksiyonu Antika Fincanları Sergisi” sanatseverler ve yabancı konuklardan büyük ilgi gördü.

  • Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası’nda açılışı gerçekleşen Antika Fincan Sergisi’nde birbirinden renkli farklı tasarımlarıyla dikkat çeken ve bir tarihe tanıklık etmiş fincan takımları sergilendi. Serginin açılış törenin ardından yabancı konuklar için bir de “Hoş geldin” kokteyli düzenlendi

    “Mükemmel bir koleksiyon”

     Sergi açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Tüm büyük Büyükçekmece ailemi eşsiz eserlerden oluşan bu muhteşem sergiyi görmeye davet ediyorum. Birbirinden renkli, güzel fincan takımı koleksiyonları festivalin rengine renk katmış. Tahsin Öztiryaki ve Hasan Gülbaran’a bu mükemmel koleksiyonlarını bizlerle paylaştıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

     Farklı ülkelerin kahve kültürlerini anlatıyor

    Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Kurucu Üyesi ve Onursal Başkanı olan aynı zamanda Öztiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, sergide uzun yıllardır dünyanın farklı ülkelerini gezerek topladığı 1500 parçalık fincan koleksiyonunun bir bölümün sergiledi.

    Hasan Gülbaran’ın da koleksiyonunda yer alan farklı yıllara ve ülkelere ait kahve kültürünü anlatan birbirinden özel 70 parça fincan koleksiyonu festivalin nostalji köşesinde sergilendi. Sergi festivalin son günü olan 5 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir