10 Kasım 2024
  • E-Ticarette tüm zamanların rekoru kırıldı

    E-Ticarette tüm zamanların rekoru kırıldı

    nternetten banka ve kredi kartı ile yapılan ödeme işlemleri bu yıl Ocak’ta 48,8 milyar, Şubat’ta 52,1 milyar, Mart’ta 68 milyar, Nisan’da 68,6 milyar, Mayıs’ta 77,8 milyar, Haziran’da ise 88,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

    2021’İN TAMAMINA YAKINI 6 AYDA GERÇEKLEŞTİ

    Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, yılın ilk 6 ayındaki işlem hacminin 401,5 milyar TL’ye ulaştığının altını çizerek, “Geçen yıl aynı dönemde e-ticaret hacmi 188,2 milyar TL’ydi. İki katın üzerinde, yüzde 113 tutarında artış yaşandı. 2021 yılının tamamında internetten yapılan banka ve kredi kartı işlemleri 454 milyar TL’ydi. Bu yıl 6 ayda geçen yılın tamamına yakın işlem yapıldı. Sadece 5 yıl önce 2017 yılında, yıllık işlem hacmi 100 milyar TL’nin altındaydı. Bugün Haziran ayında 88,5 milyar TL’lik internette alım satım yapıldı. Neredeyse 5 yıl öncesinin yıllık rakamına eşit. Haziran rakamları, tüm zamanların rekoru oldu” dedi.

    GÜNLÜK İŞLEM ADEDİ 5 MİLYONA YAKLAŞTI

    E-ticarette işlem hacimlerinin iki kat artmasında, fiyat artışlarının da önemli payı olduğunu vurgulayan Güçlü Kayral, şunları söyledi:

    “Teknoloji, moda ve market ürünleri ile tatil seyahat harcamaları, internetten alışverişte işlem hacminin çok önemli kısmını oluşturan kalemler. Bu ürünlerde çok önemli fiyat artışları yaşandı, bu da doğal olarak rakamlara yansıdı. Yine de rekorları sadece fiyat artışlarına bağlamak, sektöre haksızlık olur. 2021 yılında günlük işlem adedi 3 milyon 344 bin adetken, bu yılın ilk 6 ayında 4 milyon 786 bin adede yükseldi. E-Ticaret sektörü, sürekli kendini yenileyen, gelişmelere son derece açık bir sektör. İnsanların ekonomik anlamda sıkıntı çektiği bu dönemde düzenlenen kampanyalar, sunulan cazip fiyat avantajlarıyla on milyonlarca kişinin tercihi oldu.”

    HEDEFTE 1 TRİLYON TL VAR

    E-ticarettin 2022’nin ikinci yarısında da rekor kırmaya devam edeceğini kaydeden Güçlü Kayral, “Yılın ikinci yarıları e-ticarette daha hareketli geçer. Tatil seyahat harcamalarının en yoğun olduğu Temmuz, Ağustos, okula dönüşün yaşanacağı Eylül, global kampanyaların düzenlendiği Kasım, yılbaşı alışverişlerinin yapıldığı Aralık, yeni rekorlara sahne olacaktır. Bu yıl sonunda internetten alışverişler 1 trilyon TL barajını zorlayacak gibi görünüyor” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir