• Elif Kaya “Bebek” adlı çalışmasını kendi kurduğu şirketinden yayınladı

  • Elif Kaya’nın ‘Bebek’ isimli teklisinin söz ve müziği kendisine ait olurken şarkının düzenlemesi Selim Çaldıran yaptı…

    Dünya acının seslerini haberler vasıtasıyla yayıyor. Ve haksızlık, zulüm ve ayrımcılık içeren her olay, herkes gibi benim de içimi yakıyor. İnsanın doğaya ve canlı yaşama yaptığı zulüm, miras olarak çöplük bıraktığımız çocuklarımız, kadın cinayetleri, cinsiyetçilik, savaşlar, iklim değişikliğiyle göz göre göre gelen kuraklık ve açlık… Saymakla bitmeyecek bu acıları sosyal medyada bir hashtag’le paylaşıyor, ertesi gün unutuyoruz. Bu şarkı aynı kayıpların, aynı şiddetin tekrarından doğan üzüntü ve isyanın şarkısı. Dünya bir süredir bu şarkıyı söylüyor.’ Yine de Edip Cansever’in Umuş şiirinde söylediği gibi, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda, yeni bir başlangıç vardır. Tüm kötülüklere rağmen umut bizi büyütüyor, sevgi bizi büyülüyor. Bize de, dünyaya sevginin egemen olacağı günleri beklemek düşüyor, umutla! Büyürüz yan yana, büyürüz yana yana!!’

    Söz ve müziği Elif Kaya’ya ait parçanın sözleri dünyadan işittiklerini anlatıyor. Ben yalnızca bir aracıyım diyen Elif Kaya’nın Bebek isimli teklisinin düzenlemesi Selim Çaldıran’a ait. Şarkı Elif Kaya’nın kendi kurduğu yapım şirketi Elf Records’tan çıkaracağı ilk çalışma. Ve Elif Kaya Yeni bir başlangıç yapıyorum, umuda ve sevgiye doğru, yana yana! diyor.

    Elif Kaya Kimdir?

    Fatsa’da dünyaya gelmiş ve İstanbul’da büyümüştür. Çocukluk hayali olan şarkıcılık uğruna henüz 18 yaşında iken ailesinden habersiz olarak Popstar yarışmasına katıldı. Yarışmada Huysuz Virjin ile tanışmasını unutmayan başarılı sanatçı Mustafa Sandal ile yaptığı “Var mısın yok musun” düeti ile adım duyurdu. İlk albümünü 2014 yılında kendi adını taşıyan albümle yapan Elif Kaya uzun bir süre Sibel Can, Ferhat Göçer, Sinan Akçıl, İzel gibi birçok sanatçının albüm kayıtlarında geri vokal olarak yer alırken Hande Yener ile iki sene geri vokal olarak çalıştı.

    2019 yılında Dejavu adlı albümünde 90’ların popüler şarkılarını yeniden yorumlarken Aşklarca, Deliye Dön Gel gibi tekliler çıkartan Elif Kaya, Müslüm Gürses’in “Bir Bilebilsen”ine yaptığım yoruma çektiğimiz klip, YouTube’ta 75 milyon izlenmeyi aştı.

    Pandeminin hemen öncesinde “Bir Peri Masalı” adlı müzikli kabareyi sergileyen Elif Kaya oynadığı kabarede en büyük hayali şarkıcı olmak olan bir kızı canlandırırken pandemi sonrası Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilemek üzere hazırlanan Bir Peri Masalı’nın hazırlıklarını sürdürüyor.

    Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir